Hozzávalók (4 személyre): 4 kicsontozott bőrős kacsamell
2 zúzott fokhagymagerezd
4 tk. barna cukor
3 ek. citromlé
1 ek. szójaszósz
1 tk. chiliszósz
1 tk. olívaolaj
2 ek. szilvalekvár
1,5 dl csirkealaplé
só, bors
friss főt rizs és ropogós salátalevelek a tálaláshoz
Elkészítés: 1. Kis éles késsel mindkét irányban átlósan levagdossuk a kacsamellet. Széles nem fém edénybe tesszük.
2. Egy tálban összekeverjük a fokhagymát, a cukrot, a zöldcitromlét, a szójaszószt és a chiliszószt, majd a kacsára kanalazzuk és megforgatjuk benne a húst, hogy egyenletesen bevonja. Letakarjuk, és legalább 3 órán át (vagy egy éjszakán át) pácoljuk a hűtőben.
3. A kacsát lecsepegtetjük, a pácot félretesszük. Felhevítünk egy nagy, vastag aljú serpenyőt, és kikenjük olajjal. Bőrrel lefelé beletesszük a kacsamellet, és 5 percig sütjük, amíg a bőr barna és ropogós lesz. A kiolvadt zsírt leöntjük. Megfordítjuk a kacsamellet.
4. A kacsamell másik oldalát 2-3 percig sütjük, amíg megpirul. Hozzáadjuk a félretett páclét, a szilvalekvárt és a húslevest. 2 percig forraljuk, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Tányérokra tesszük, és a serpenyőben rákanalazzuk a pecsenyelét. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel és ropogós salátalevelekkel.