Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol
1 közepes vöröshagyma
1 marék zöldborsó
2 dl kókusztej
3 cm friss gyömbér, reszelve
3 gerezd fokhagyma
1-2 db chili paprika
1 tk. kurkuma
1 tk. curry
1 marék friss korianderlevél
1 ek. olivaolaj
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk finomra, a karfiolt szedjük kisebb rózsákra. A hagymát az olívaolajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a gyömbért, a zúzott fokhagymát, forgassuk bele a karfiolt és a zöldborsót. Adjuk hozzá a többi fűszert is és egy kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha már majdnem puha öntsük hozzá a kókusztejet. Forraljunk egyet rajta és már kész is. Díszítsük korianderlevelekkel. Főtt rizzsel tálaljuk