Marha steak korianderes-mandulás pestoval

Hozzávalók: (4 főre)

3/4 csésze friss koriander
2 evőkanál pirított, szeletelt mandula
1 evőkanál apróra vágott, magozott Jalapeno paprika
1/8 teáskanál só
1/8 teáskanál fekete bors
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
 3 evőkanál natúr, zsírszegény joghurt    

1 1/2 teáskanál friss citromlé
60 dkg megtisztított, csontnélküli marha steak (lapocka)

koriander ágak a díszítéshez

 

Elkészítés:
Készítse elő a grillt. Turmixolja össze a koriandert, a mandulát, a paprikát, a sót, a borsót és a fokhagymát, majd adja hozzá a joghurtot a citromlét. Addig turmixolja, amíg sima nem lesz. A húst süsse át mindkét oldalon, (kb. 6 perc) vagy amíg a kívánt mértékűre nem sül. Ez attól függ, hogy mennyire (angolos, médium, jól átsült) átsülve szereti. Vegye le a grillrácsról, vágja átlósan vékony szeletekre. Tegye mellé a pesztót és díszítse koriander ágacskákkal. Ízlés szerinti körettel kínálhatja.