Hozzávalók (4 főre):
80 dkg szűzpecsenye
bors
só
olaj
fokhagyma
mustár
A körethez:
8 cső kukorica (személyeként 2 db)
Elkészítés:
A kukoricát megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük. Sütés előtt néhány nappal pácoljuk be a húst. Szeleteljük fel kb. 3 cm vastagra, hártyázzuk le, majd szórjuk be borssal és helyezzük egy edénybe. Öntsük fel olajjal. Aki szereti a jobban fűszerezett ízeket, az bekenheti a húst fokhagymával és mustárral is, bár ez a fajta hús olyan zamatos, hogy nem igényli az erősebb fűszerezést. Felhasználásig helyezzük a hűtőbe. Elkészítéskor kezdjük azzal, hogy a hússzeletekről csepegtetessük le az olajat, kaparjuk le a fokhagymát és a mustárt (nehogy sütés közben ráégjen). Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a húst, ízlés szerint sózzuk, majd mindkét oldalát süssük kb. 3-3 percig. Ez kb. médiumnak felel meg. Fontos, hogy egy kéreg süljön a húsra, miáltal a húsnedvek nem szivárognak ki, s így a steak nem szárad ki.
A 2023-as év sok új lehetőséget és váratlan fordulatokat hoz szinte minden jegy szülöttjének életébe.