2 1/2 evőkanál curry por
1 1/2 evőkanál hámozott, ledarált friss gyömbér
1 1/2 teáskanál olívaolaj
1/4 teáskanál só
1/8 teáskanál fekete bors
8 bárány lapocka szelet
1/2 csésze sárgabarack-lime mártással
Elkészítés:
Készítse elő a grillt. Keverje össze a curryt, a gyömbért, az olívaolajat, a sót, a borsot és dörzsölje be vele egyenletesen bárányt. Helyezze a hússzeleteket a grillrácsra és süsse 4 percig. Fordítsa meg és egy ecsettel kenje be ¼ csésze sárgabarack-lime mártással. Süsse további 4 percig. Fordítsa meg a húst és most ezt az oldalát kenje be a maradék ¼ csésze mártással. Most már elég, ha 2 percig süti, de ha szükséges, fordítson rajta még egyet, és úgy is süsse további 2 percig. Vegye le a grillről és helyezze a tálaló tálba. Kínálhatjuk főtt kukoricával, friss zöldség salátával, tésztasalátával egyaránt.
Sárgabarack-lime mártás
Hozzávalók:
2/3 csésze sárgabarack lekvár
1/2 csésze friss citromlé
1/3 csésze mazsola
1/3 csésze apróra vágott friss menta
1/4 csésze balzsamecet
1/4 csésze ketchup
1/4 csésze Worcestershire szósz
1 evőkanál chili mártás (vagy ízlés szerint)
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
Előkészítés:
A sárgabarack lekvárt helyezzük egy lábosba. Közepes tűzön melegítsük meg, tegyük bele a többi összetevőt. Főzzük pár percig, hogy az összetevők jól keverődjenek és kiadják a mártás kellemes ízét.