2022. Augusztus 11. | Zsuzsanna, Tiborc
Előző

Röviden… az együttlétről...

Következő

Röviden… a Mikulásról...

Röviden… a végrehajtóról

Maradjunk annyiban, hogy a háztartások zömének baromira nem a banki törlesztő a fő problémája, hanem az, hogy a rezsi számlákat – illetve elmaradásokat – kifizesse.

 

Ilyenkor jön a mindenható végrehajtó – nevezzük, mondjuk Turulnak –, aki összevont szemöldökkel lehúzza a kakasos nyalókát a családi büdzséből. Ülnek hosszú méla esten a konyhaasztalnál, és a „szárnyas fejvadász”, akiről ugye mégiscsak egy „hiteles” valaki jut eszünkbe, azt veti a balfasz buckalakók szemére, hogy egy k...a hitelt nem tudnak felmutatni, mondván, mennyivel könnyebb lenne akkor a dolguk.

 

„Hogy lehet arra panaszkodni, hogy megfagysz télen a lakásodban” – perlekedik a szerencsétlenekkel, miközben mérhetetlenül irigykedik majd a kollégájára, aki az úszómedencés, két BMW-s devizahitelesnél kutakodik.

 

Turulnak lenni ettől persze még jó dolog, mert közszolgaként mi tartjuk el. Ahhoz ugyanis, hogy ne legyen megvesztegethető, verseny szférához méltó fizetést kell kapnia. Képzeljük el ezek után, amint Gucci táskástul, Tom Ford cipőstül, Zegna öltönyöstül leereszkedik egy soroksári panelbe és felteszi a kérdést: hogy az istenbe lehet elmaradni egy ötezer forintos vízszámla kiegyenlítésével.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… az együttlétről...

Következő

Röviden… a Mikulásról...

Kövess minket!