2021. December 03. | Ferenc
Előző

Röviden… a borról...

Következő

Röviden… a hősökről...

Röviden… a „szerzőkről”

A szerzés szót hallva manapság óhatatlanul plusz jelentéstartalmat kapcsolunk hozzá, amit nyugodtan nevezhetünk pejoratívnak. A „szerzők”, ha már elég magasra épült a szemétdombjuk, viszont kétségbeejtően öregszenek, sürgető kényszert éreznek arra, hogy nevet szerezzenek a halhatatlanságot ígérő irodalmi piacon.

 

Elképzelem, ahogy koros férfiak simogatják, nyomkodják a homlokukat, mígnem egész testük megtelik vérrel, végül nagy nehezen „felállnak”, ott meredeznek, szigorúan lelkiismereti alapon és „élvezik”, hogy az olvasó szív.

 

Megkapó kép, amiről bővebben is tudnék mesélni, sorok közé rejtve mindenféle áthallásokat, ide-odautalásokat, de ez is csak egy lenne a különféle aktuális ejaculatio praecoxok közül.

 

Minap debütáló „szerzőnk” szerint „Ezt nem lehet megúszni”, s valóban nem, bár azt gondolom, hogy az óvszerhasználat ezúttal is sokat segíthetett volna. Nota bene: ezerszer inkább a spermaölő, sem mint hogy negyedszázad múltán egy lebontásra ítélt raktárból kelljen kimenekíteni az ott porosodó örökítő anyagait.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… a borról...

Következő

Röviden… a hősökről...

Kövess minket!