2022. Július 02. | Ottó
Előző

Röviden… az irodalmi szalonról...

Következő

Röviden… a „csodákról”...

Röviden… a mosogatásról

Nem, nem fogom elsütni poénként az éretlen szinonimát, azaz mégis, csak másként. Mert hogy amióta a környezettudatosság társadalmi megítélése nagyjából a szolidaritás és a tolerancia szintjére emelkedett, s a hasznosságán, illetve a jó üzleten felül trendi érzetet is kölcsönöz hangoztatóinak, érthető módon a mindenkori fiatal generációk a legfogékonyabbak rá.

 

Azt viszont már nehezebben veszi be a gyomruk, hogy a „zöld” viselkedést sokszor bizony „undi” körülmények között kell megvalósítani. Jó példa erre az a mosogatási gyakorlat, amit ennél a korosztálynál tapasztalok, s az a lényege, hogy megkíméljék kezüket a mosogató edényben kavargó zsíros löttyel való találkozástól.

 

Ahogy én látom, az előző generációk gyakorlata annyira viszolyogtató számukra, hogy inkább a hosszú percekig folyó víz alatt végzik ezt az egyébként sem annyira preferált tevékenységet. Miközben a fülesükön két zene közt talán épp arról szólnak a hírek, hogy bolygónk egyes tájain már most háborúk vagy politikai csatározások folynak a vízért…

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… az irodalmi szalonról...

Következő

Röviden… a „csodákról”...

Kövess minket!