2022. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

Röviden… a klubokról...

Következő

Röviden… az udvari bolondról...

Röviden… a házimozizásról

Manapság óhatatlanul többet ül képernyő előtt az ember, amikor is rendre kiderül, hogy vannak megkerülhetetlen és időtálló remekek a személyes filmtárában. Az én két kedvencem a Gyalog galopp, valamint a Pénznyelő, mégpedig azért, mert a nagyravágyó kisember-hősök csetlés-botlásait látva saját magunkon is nevethetünk.

 

Ami elég fontos, mert a „merjünk nagyot álmodni” fiaskók drámai „példázatai” jobbára csak az áldozat létet erősítik az arra fogékony nézőben, netán azt, hogy még eszetlenebbül menjen a falnak.

 

Ellenben ha el tudjuk fogadni, hogy jelen helyzetben minden remény „a nyúlon túl” vár minket, és már csak röhögünk, amikor a szakik négy hónap után is azt ígérik a vírustámadással felérő házrenoválás végét firtató tulajoknak, hogy „két hét” – nos, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a jövőbe vetett személyes hitünk egyelőre még töretlen.

Tóth Gábor Ákos

 

Utánajártunk:

A filmek itt nézhetők meg: Pénznyelő – https://videa.hu/videok/film-animacio/penznyelo-1986-eredeti-szinkron-2lX2W29pCMPBwezS,  Gyalog galopp – https://www.youtube.com/watch?v=PB2Od65w8A0

 

Előző

Röviden… a klubokról...

Következő

Röviden… az udvari bolondról...

Kövess minket!