2021. Április 12. | Gyula
Előző

Magányos (184) lovas...

Következő

Bajor 40-es 2 keréken...

Velencei premierek

A Lexus immár negyedik éve szerepel a Velencei Filmfesztivál, a La Biennale di Venezia szponzoraként. Az eseményen 36 Lexus szállítja majd a világ legismertebb és elismertebb színészeit, rendezőit és más hírességeit, ám a márka nemcsak emiatt kerül majd reflektorfénybe, hanem a modelljei által képviselt innovatív technológiák és kifinomult stílus és elegancia miatt is: a Lexus ugyanis ezt az alkalmat ragadja meg az új UX 300e akkumulátoros elektromos kompakt crossover és az LC Convertible luxuskabrió olaszországi bemutatójának megrendezésére.

 

Idén 2020. szeptember 2-12. között a velencei Lido ad otthon a rendezvénysorozatnak, ahol Cate Blanchett szerepel majd a nemzetközi zsűri elnökeként, és ahol az olasz színésznő, Anna Foglietta nyitja meg és zárja le a Filmfesztivált. A mozi és a Lexus világában sok hasonlóságot fedezhetünk fel: mindkettő egyedülálló élményeket kínál, érzelmeket és szenvedélyt szít... Legyen szó akár egy filmről vagy egy Lexus-modellről, az alkotási folyamat gondos megtervezése, az apró részletek figyelmes kidolgozása és mindenekelőtt az emberközpontúság elengedhetetlen alkotóelemek ahhoz, hogy hiteles, megismételhetetlen és emlékezetes érzelmeket közvetítsünk.

 

Miközben a világ Velencére figyel, a Lexus megragadja az alkalmat, hogy bemutasson az olasz piacon két olyan modellt, amelyek a Lexus alapvető értékeit, a folyamatos innovációt, valamint az egyedi és utánozhatatlan stílust testesítik meg. A Lexus Electrified innovációja immár a velencei Lidón is testet ölt az UX 300e alakjában. A Lexus első, tisztán elektromos hajtású autója hűen közvetíti a márka jövőképét, amelyben a mobilitás ugyan nulla károsanyag-kibocsátással jár, ám az autósoknak mégsem kell lemondaniuk a kényelem, a teljesítmény és a dizájn mesteri ötvözetéről. Az elektromos SUV mellett a Lexus az új LC Convertible modellt is bemutatja Velencében, ahol a nagyközönség végre élőben is megcsodálhatja az autó kivételes formavilágát, aprólékos kidolgozását és minden olyan részletmegoldását, amelyek egytől egyig a kabriózás magával ragadó, felhőtlen élményét szolgálják.

 

A hatalmas várakozások övezte Lexus LC Convertible ősszel debütáló, szigorúan limitált szériás különleges kivitelének kék-fehér színvilága a luxusjachtok hangulatát idézi. A karosszéria gyönyörű formáit hatásosan emeli ki a Lexus exkluzív „strukturális kék” fényezése, míg a kabint uraló fehér szín harmonikusan egészíti ki a mélykék külső fényezést.

 

A karosszéria fényezését a Lexus még az LC kupéhoz fejlesztette ki, fejlett festéktechnológiával adva vissza egy, a természetben előforduló mélykék árnyalatot. A pigment mikrorészecskéi úgy verik vissza a fényt, hogy közben kiemelik a felület domborulatait, azt a benyomást keltve, mintha a fény és az árnyék változásával a szín is folyamatosan megváltozna – attól függően, milyen szögből pillantunk az autóra. Ez a tónus jól illik a Regatta Edition modellek „tengerészkék” vászontetejéhez.

 

A kabin uralkodó színárnyalata a fehér – olyannyira, hogy még az A-oszlopok belső burkolata, a kormánykerék és a tetőkárpit is ebben a színben pompázik. A műszerfal és az ajtópanelek felső része kék, az alsó rész pedig fehér, és az üléseket fehér színű, perforált félanilin bőrrel kárpitozták, amit kék betétek egészítenek ki a fejtámlákon és a vállrészen. Az LC Convertible Regatta Edition rendkívül korlátozott példányszámban 2020 őszén jelenik meg a márkakereskedésekben – addigra már az is kiderül, mely filmek kaptak díjat a Velencei Filmfesztiválon.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Magányos (184) lovas...

Következő

Bajor 40-es 2 keréken...

Kövess minket!