2021. Október 26. | Dömötör
Előző

A legzöldebb benzines...

Következő

Magyarok, akik megváltoztatták az aut...

Öko-crossover a Toyotától

A vadonatúj Toyota RAV4 Plug-in Hybriddel akár 75 km-es tisztán elektromos hatótávolság érhető el az akkumulátor egyszeri, teljes feltöltésével.

 

Nem maradnak terepjáró nélkül a kormány által kiemelten preferált vadászati világkiállítás résztvevői: immár Magyarországra is megérkezett a Toyota hibrid elektromos modellkínálatának új zászlóshajója, a RAV4 Plug-in Hybrid. Ami persze közelében sincs annak a hajdani RAV4-nek, ami a menő csajok autója volt úgy, hogy a pasijaik se szégyelltek kiszállni belőle. A fejlődés, a piaci kényszer másfelé vitte el a modellt, amely most már elmondhatja magáról, hogy a kategóriában egyetlen más típus sem kínálja a teljesítmény és a környezeti kompatibilitás ilyen magas fokú kombinációját.

 

A mára Magyarországon is 95%-ban öntöltő hibrid elektromos meghajtással gazdára találó RAV4  plug-in hibrid elektromos változatának bevezetésével még erősebbé, még vonzóbbá válik az évek óta a világ legnépszerűbb SUV-jának számító RAV4, amely annak idején megteremtette a szabadidőjárművek piacát, és amely a mai napig több mint tízmillió példányban talált gazdára világszerte. A Toyota RAV4 egyébiránt idehaza is igazi slágermodellnek számít, több mint 20%-os piaci részesedéssel.

 

A RAV4 Plug-in Hybrid teljes értékű elektromos járműként viselkedik. Alapértelmezésben EV üzemben működik; ilyenkor teljesen feltöltött akkumulátorral, városi forgalomban akár 98 kilométert (WLTP norma, városi ciklus) is képes megtenni. Ez bőven meghaladja az átlagos európai felhasználók napi ingázási távolságát. A jármű akár 135 km/órával képes haladni anélkül, hogy beindulna a benzinmotor. Ha nagyobb teljesítményre van szükség, belép a 2,5 literes Dynamic Force benzinmotor.

 

Az akkumulátor egyszerűen és biztonságosan tölthető, 230V / 32A csatlakozóról mindössze 2,5 óráig tart. A tulajdonosok a MyT okostelefonos alkalmazás segítségével a távolból időzíthetik, illetve nyomon követhetik a töltést, valamint működésbe hozhatják a klímaberendezést, hogy az indulás tervezett időpontjára a megfelelő hőmérsékletre fűtsék / hűtsék az utasteret. A kifinomult, hatékony hajtáslánc-technológián túlmenően a RAV4 Plug-in Hybrid teljes mértékben megőrzi mindazon értékeket, amelyek olyan sikeressé tették a 2018 végén bevezetett, ötödik generációs RAV4-est, többek között alapfelszerelés az AWD-i intelligens összkerékhajtás.

 

A várakozások szerint a RAV4 vásárlók túlnyomó többsége továbbra is az öntöltő hibrid elektromos változat mellett teszi majd le a voksát, immáron azonban új csúcsmodellként hazánkban is elérhető lesz a plug-in hibrid elektromos kivitel. Az intelligens összkerékhajtást alapfelszereltségként kínáló öko-crossover gazdag felszereltséget kínáló belépő modelljének ára 18.190.000 Ft, míg a csúcsmodellért 21.190.000 Ft-ot kérnek.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

A legzöldebb benzines...

Következő

Magyarok, akik megváltoztatták az aut...

Kövess minket!