2021. Szeptember 17. | Zsófia
Előző

Insta Puma...

Következő

Gyerek, autó, sokszáz km...

Maxi teret nyit a MINI

A brit prémiummárka tovább folytatja modellpalettája átalakítását, bejelentették a nyitott tetős MINI utódjának fejlesztését, és a Vision Urbanaut is kézzel fogható valósággá válik.

 

A MINI tervezőmérnökei már gőzerővel dolgoznak a prémium kisautó-szegmens egyetlen nyitott tetős négyülésesének utódján, amely a tervek szerint 2025-ben ünnepli világpremierjét. A kabrió minimalista, letisztult formanyelve minden korábbinál intenzívebben állítja középpontba a járműkoncepció extravagáns stílusát – kiváltképp az új, kizárólag az ehhez a modellhez megrendelhető Zesty Yellow karosszériafényezési árnyalatban.

 

A nyitott tetős négyüléses az új MINI hamisítatlan, mégis továbbgondolt stílusjegyeit is ügyesen villantja meg: a hatszögletű hűtőrács nagyobb, mint valaha, a LED-technológiás első fényszórók és az oldalsó irányjelző-panelek új formában ragyognak, a fekete kerékjárati ívek új kontúrt kaptak, a hátsó lámpák britzászló-motívuma pedig immár a széleskörű alapfelszereltség része.

 

A brit márka első ízben 1992-ben, a birminghami Brit Autószalonon mutatta be a nagyközönségnek a klasszikus kisautó nyitott tetős verziójának prototípusát, amely akkora sikert aratott, hogy hamarosan sorozatgyártásba is került. A rajongók a márka feltámasztása után is ugyanúgy vágytak a vezetés nyitott tetős élményére, 2004 óta így világszerte újra átélhetik a gokartos vezethetőség és a kabriózás páratlan harmóniáját. Voltak esztendők, amelyeket a MINI nyitott tetős négyülésese a világ legkelendőbb kabriójaként zárt.

 

Innovatív élettér-koncepcióként a MINI Vision Urbanaut tanulmányautót bentről kifelé haladva tervezték meg a készítők. A mérnökök már azelőtt megalkották a tágas utastér által kínált élményeket, hogy elkészült volna a modell karosszériája. A koncepció utasterében látható, magas fokú művésziességet a modern élettérre emlékeztető elrendezés nyomatékosítja. A MINI Vision Urbanaut megszületésekor a klasszikus autógyártás lépéseit, a bútorkészítés folyamatait, valamint a programozásban és a csúcstechnológia-integrálásban rejlő lehetőségeket egyesítették a készítők.

 

A kreatív helykihasználás forradalmi innovációit hirdető MINI Vision Urbanaut digitális tanulmányautó bemutatásával a MINI 2020 novemberében idő előtt engedett betekintést a személyes mobilitás egyedülálló, jövőbe vezető újraértelmezésébe. Most pedig a BMW Group arra is készen áll, hogy reflektorfénybe gurítsa a digitális tanulmányautó teljes életnagyságú modelljét.

 

 A kézzelfogható valóságot, amely lehetővé teszi, hogy a brit prémiumgyártó rajongói minden korábbinál mélyebben elmerüljenek a MINI Vision Urbanaut lebilincselő helykínálattal büszkélkedő, hosszútávon fenntartható anyagokból felépített koncepciójában. Az újdonság 2021. július 1-jén, a müncheni DLD Summer konferencián ünnepelte világpremierjét. A koncepció kiindulási pontja a MINI által fémjelzett kreatív helykihasználás volt, vagyis, hogy a modell a lehető legnagyobb helyet kínálja, a lehető legkisebb alapterületen. És noha a tanulmányautó mindössze 4,46 méter hosszú, utasterének magassága lehetővé teszi, hogy számos különböző élethelyzethez tökéletesen igazodjon és könnyű mozgási lehetőségeket kínáljon.

 

A tisztán elektromos meghajtású hajtáslánc-technológia zéró emissziójú mobilitást garantál. Arról nem is beszélve, hogy a MINI Vision Urbanaut mennyi különböző, vezetésen túlmutató potenciált rejt magában. Álló helyzetben a modell magával ragadó nagyvárosi életteret kínál, amelyben a brit prémiumgyártó ügyfelei szívesen találkoznak és töltenek időt egymással.

 

A MINI Vision Urbanaut utasterében a tervezők nagyarányban alkalmaztak újrahasznosított anyagokat, sőt mi több, az utastérben szinte kizárólag megújuló és újrahasznosítható alapanyagok kaptak helyet. Az utastér meghatározó anyagai az újrahasznosított alapanyagokból készült textilek, amelyek a melegséget és a minőséget puhasággal és kényelemmel egyesítik.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Insta Puma...

Következő

Gyerek, autó, sokszáz km...

Kövess minket!