2021. Január 21. | Ágnes
Előző

Kényelmes Jazz-muzsika...

Következő

Nyári frizurát kapott a T-Roc...

Leglegleg BMW: őszig várni kell rá

A kupé, kabrió és Gran Coupé karosszériaváltozatban egyaránt elérhető Golden Thunder különkiadás 2020 szeptemberétől lesz megrendelhető.

 

A 8-as BMW a bajorok egyik legjobban sikerült, legkülönlegesebb modellje, amelyet természetesen az ára is tükröz – alapon 32 millió forint. Azok, akik a különlegesek között is a legkülönlegesebbet keresik, 2020 szeptemberétől kérhetik a modellt a fekete és arany színeket ötvöző Golden Thunder kiadásban is, legyen szó akár a kétajtós, akár a négyajtós kupéról.
A motorvariációkban sem lesz nagy megkötés, az összes elérhető benzines erőforráshoz párosítható lesz a csomag, egyedüli kivételt a legbitangabb M8 képez. Annak a modellnek megvannak a saját, különleges fényezései, azzal nem párosítható ez a dizájn. Jól is van ez így.

 

A fekete és arany színpárosítás egyébként a 70-es évek Amerikájában volt divat, az ottani és akkori izomautók sokszor kaptak ilyen fényezést. De mit jelent mindez Európában?

A BMW 8-as sorozat egyik legjellegzetesebb tulajdonsága mindig is a szemet gyönyörködtető ruhába csomagolt dinamikus menetteljesítmény volt. A bajor prémiumgyártó luxus sportautójának egyedisége most új szintre lép, ráadásul mindhárom karosszériaváltozatban. A sportosság és a luxus egészen egyedi harmóniáját aranyszínű karosszéria-kiegészítők, illetve a BMW Individual luxus színvonalú külső és belső felszereltségi opciói teremtik meg. A különkiadás egyedülálló stílusjegyei egy kisszériás darabszámban legyártott, rendhagyó modell benyomását keltik – miközben igazából szériáról beszélünk.

 

A különkiadások gyártását 2020 szeptemberében kezdi meg a BMW a dingolfingi üzemben (az M Sport csomag minden esetben a rendhagyó négykerekű modell alapfelszereltségének része). A modellt Sapphire Black metál vagy Frozen Black metál karosszériafényezési árnyalatban rendelhetik meg a bajor prémiumgyártó ügyfelei, az egyedi sportosságot pedig arany árnyalatú stílusjegyek fokozzák.  

 

A karosszéria sötét színét a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételei fokozzák, többek között az M Sport fékrendszer fekete féknyergeivel. Az autó alján arany színű dizájncsíkok futnak végig, az első lökhárítótól, a küszöbökön át, egészen a hátsó lökhárítóig. Ilyen színben pompáznak a külső visszapillantó-házak, a hátsó légterelő szárny (kizárólag a kupé karosszériaváltozat esetében) és a duplaküllő-dizájnú, 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák is.

 

Az ajtók mögött ugyancsak a sportosság és az egyediség harmóniájáé a főszerep. A BMW Individual Merino bőrkárpit fekete árnyalatával az első ülések fejtámláin arany színű „Edition Golden Thunder” varrás alkot kontrasztot, a kupé és a Gran Coupé karosszériaváltozat esetében a tetőt antracit színű Alcantara borítja, a középkonzol alumínium elemeit pedig arany színű hálómotívum díszíti, a különkiadás egyedi emblémájával kiegészítve. A felszereltség része még a prémium minőségű üvegből készült Crafted Clarity kiegészítők és a Bowers & Wilkins Diamond Surround audiorendszer. A modell áráról még nincs információnk, de a már említett 32 milliónál csak drágább lehet.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Kényelmes Jazz-muzsika...

Következő

Nyári frizurát kapott a T-Roc...

Kövess minket!