2021. Április 13. | Ida
Előző

A használt autó piac dacol a vírussal...

Következő

Honda apróságok diadala...

Két vagy négy keréken, de ki a szabadba!

Aktív pihenés a BMW és a 3T kétkerekűjével 2 millióért, de az új MINI Cabrio Sidewalk is a tavasz különleges hírnöke – újdonságok a bajor prémium márkától.

 

A bajor prémiummárka és az olasz kerékpárgyártó vállalat forradalmi együttműködésének gyümölcse a vadonatúj 3T FOR BMW kerékpár. „A 3T egyértelmű választás volt számunkra, hiszen Exploro modelljük a piacon elérhető legjobb terepkerékpár, amely a teljesítményt a luxus minőséggel és a kerékpározás önfeledt élményével egyesíti” – nyilatkozta Gaston Streiger, a BMW Lifestyle részlegének vezetője. Határozott sziluettjével és precíz vonalvezetésével a vadonatúj 3T FOR BMW kerékpár tökéletesen illeszkedik a BMW minimalista formanyelvéhez, és mint ilyen, a BMW Lifestyle Kollekció portfóliójának ékes darabja.

 

A kerékpár váza teljes egészében szénszálból készült, a világ legkönnyebb, aerodinamikailag optimalizált, szénszálból készült hajtókarjai a 3T olasz műhelyében láttak napvilágot, a nyerget és a markolatokat pedig exkluzív Brooks bőrből varrták. A Fulcrum könnyűfém keréktárcsákon rendkívül ellenálló Schwalbe One Speed gumiabroncsok feszülnek, amelyek minden terepen tökéletes tapadást és maximális sebességet garantálnak – legyen szó akár macskaköves utcákról, járatlan utakról vagy hegyi emelkedőkről. A kifejezetten terepre tervezett Shimano GRX váltómű eközben minden emelkedőn és ereszkedőn az optimális sebességi fokozatot kapcsolja.

 

A 3T FOR BMW kerékpár mindkét színösszeállításban (Grey / Grey, illetve Grey / Blue) elérhető a kijelölt BMW márkakereskedésekben, bruttó 2 195 000 Ft ajánlott fogyasztói áron.

 

A japáncseresznye a természet egyik legcsodálatosabb tiszavirág-életű ajándéka, amely nevével ellentétben nem csupán Japánban, de a világ számos pontján jelzi a napsütötte napok érkezését. Akárcsak az új MINI Cabrio Sidewalk, amely a kék ég alatti vezetési élmény ígéretével kecsegtet.

 

A rózsaszín pompában tündöklő japáncseresznye idén is éppúgy jelzi a tavasz érkezését, mint eddig bármikor – minden korábbinál erőteljesebben szimbolizálva a szabad ég alatt töltött közös idők iránti vágyakozást. Az új MINI Cabrio Sidewalk ugyancsak a tavasz különleges hírnöke: a nyitott tetős négyüléses exkluzív különkiadása minden porcikájával a vászontető lenyitását sürgeti, hogy kiélvezzük az első melengető napsugarakat, a tiszta égbolt kellemes szellőit és a japáncseresznye ragyogó színvilágát.

 

Európában a németországi Bonn városa az egyik legideálisabb helyszín erre: a nevezetes Breite Straße az egykori főváros központjában húzódik, amelyet a japáncseresznye így évről évre, minden tavasszal a fehér és a rózsaszín varázslatos színkavalkádjába öltöztet. A Deep Laguna metál árnyalatba csomagolt MINI Cabrio Sidewalk látványos kontrasztot alkot az álomszép színekkel, de nem is csoda, hiszen a kivételes árnyalatot kifejezetten ehhez a különkiadáshoz keverték ki a készítők. A karosszériát versenycsíkok és 17” méretű, kéttónusú Scissor Spoke könnyűfém keréktárcsák egészítik ki, miközben az exkluzív vászontető is megér egy közelebbi pillantást: a MINI Yours Softtop Sidewalk művészi nyílmintázatot visel. A tető természetesen elektromosan nyílik és záródik, szinte hangtalanul, mindössze 18 másodperc alatt.

 

Ahogy a nyitott tetős MINI Cabrio Sidewalk végigsuhan a Breite Straße japáncseresznyéi alatt, az első virágok az antracit-színű, exkluzív MINI Yours Leather Lounge Sidewalk bőrkárpitra hullanak. A rózsaszín szirmok látványos kiegészítőként díszítik a világoskék és citromsárga kontraszt-varrással ellátott bőrözést, amelyből nem csupán az ülésekre, de az ajtókárpitokra és a műszerfal utasülés előtti felére is jutott.

 

A japáncseresznyét övező kultúra Japánból származik: a rózsaszín virágot hajtó fát évszázadokon át ünnepelték a szigetország császárai, akik a természet ajándékaként, a szépség és a múlandóság szimbólumaként tisztelték. Ez a tradíció az elmúlt évszázadok során a világ minden tájára eljutott, Ázsiától kezdve, Észak-Amerikán keresztül, egészen Európáig.

Tóth Gábor Ákos

Előző

A használt autó piac dacol a vírussal...

Következő

Honda apróságok diadala...

Kövess minket!