2021. Október 22. | Előd
Előző

Autós „üzik” 2021-re...

Következő

A legzöldebb benzines...

Kerékvilág egy kerekebb világért

Biciklivel rajzolt karácsonyi minta, rénszarvas szán helyett puttonyos crossover - az autós cégek kitettek magukért a karácsonyi „cukiság” versenyben.

 

A 125 éves Škoda kezdetben kerékpárt gyártott, a cseh márka két kerék iránti szenvedélye azóta sem lankadt. Számos különböző kerékpáros eseményt és körversenyt szponzorálnak minden évben itthon és a nagyvilágban, az autózás öröme mellett népszerűsítik a boldogító bringázást is. Ilyen kezdeményezés volt a nagy érdeklődés mellett lezajlott bringás hóangyal, amelynek lenyomatait december 14-ig küldhették be azok, akik az őszi-téli időszakban sem tudják letenni a kerékpárt.


A feladat „csupán” annyi volt, hogy aki biciklire pattan, egy applikáció segítségével rögzítse az útvonalát, és közben „rajzoljon meg” olyasvalamit, ami a karácsonyhoz kapcsolódik. Rengetegen küldtek be rajzokat, köztük igen kreatív alkotások is születtek. Csak néhány példa: karácsonyfa csillagszórókkal, télapó a szánjában miközben a rénszarvas húzza, hógolyóval betört ablaküveg, sielő gyerek sose kesereg, karácsonyfát szállító krokodil, miskolci rén(m)szarvas, hóangyal karácsonyfát egyensúlyoz a fején. Az alkotások megtekinthetők a welovecycling.com/hu/bringasokhoangyala weboldalon.

 

A nyeremény időszerű és személyes: a We Love Cycling csapata a pályázaton nyertes alkotókat egy-egy karácsonyi „csúnyapulcsival” jutalmazza, amit saját beküldött rajzuk díszít. A főnyeremények mellett pedig további 10 Škoda ajándékcsomagot is kisorsolnak a résztvevők között. Az Octavia hátizsákba befér minden, ami hideg időben kell, többek között a meleg teával feltölthető termosz és a power bank is, amelyek szintén az ajándékcsomag részét alkotják.

 

Idén a Mikulás segítőjeként a Ford Magyarország is kitett magáért: egy olyan Heves megyei faluba segít mesekönyvet juttatni, ahol sem könyvtár, sem könyvesbolt nincs. Jótékonysági kampányuk keretében most arra bátorítanak mindenkit, hogy segítsenek a tarnabodi iskolai könyvtár köteteinek összegyűjtésében. De hogyan lehet mesekönyvet venni egy cukrászdában? A Ford Puma 9, főként balatoni település cukrászdája, péksége elé látogat el jótékonysági kampánya során. Az akcióhoz lelkesen csatlakozó cukrászdákban kapható az a sütemény, amelyhez mesekönyv is jár. A vevők eldönthetik, hogy az új mesekönyvet hazaviszik, vagy felajánlják jótékony célra és azt a cukrászda előtt parkoló autóba pakolják. A karitatív akció során egyéb adományokat, otthon már nem használt, jó állapotú könyveket is várnak a szervezők, melyet a Mikulás a Forrd Puma segítségével fog elszállítani.

 

Az akcióban nem véletlenül használja a Mikulás az új Puma egyik legjobban felszerelt típusát. A járműnek kiváló menettulajdonságai mellett, hatalmas a puttonya, csomagtartó mérete, pedig az egyedi Megaboxnak köszönhetően első kategóriájában. Így a szervezők játszva pakoltak 180 darab mikuláscsomagot és a sok-sok adomány könyvet az autóba.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Autós „üzik” 2021-re...

Következő

A legzöldebb benzines...

Kövess minket!