2021. Április 12. | Gyula
Előző

Télen is biztonságosan!...

Következő

Immunis a használt autó piac...

Életmódi BMW kollekció

Néhány héttel a modell világpremierje után az M divízió az új BMW M4 Competition exkluzív kiadásáról is lerántotta a leplet.

 

Az egyedülálló karosszéria-kiegészítőkkel és hamisítatlan utastéri részletekkel megálmodott BMW M4 Competition x KITH egy csupán 150 darabban legyártott limitált szériaként lát napvilágot, a bajor prémiumgyártó és a New York-i életmód-márkaként ismert Kith együttműködésének gyümölcseként.

 

A nagyteljesítményű sportautókat építő cég korábban a FUTURA 2000 kortárs művész közreműködésével bővítette tovább piaci jelenlétét a divatvilág fiatalos, lendületes és megnyerő forgatagában, a Kith alapítójaként híressé vált Ronnie Fieg pedig – vérbeli BMW-rajongóként – a partnerség részeként egy több évtizedes érzelmi időutazásra indult. A BMW M4 Competition x KITH különkiadás október 23-tól már előrendelhető (bár nem minden piacon), mialatt a Kith egy 96 darabból álló, exkluzív ruha- és kiegészítő-kollekciót dob piacra üzleteiben, illetve online.

 

„Minden, amin a Kith-nél dolgozunk, hamisítatlanul eredeti” – így Robbie Fieg. „Gyerekkorom egyik kedvenc emléke, amikor a ’80-as években meglátogattuk a nagyapámat és elvitt egy körre a BMW-ivel. Emlékszem az E21 320i modelljére, de amit igazán nagy becsben tartott, az egy E30 M3 volt. Életem ezen emlékei formálták a BMW iránti szenvedélyemet, így az, hogy velük együtt dolgozhattam ezen a projekten, felülmúlhatatlan élményt jelent” – mondta a Kith alapítója.

 

Fieg nemrégiben begurította garázsába a saját BMW E30 M3 modelljét, amelyet október 23-án, korhűen felújítva állított ki a Kith brooklyni üzletében. De ott pózol a hatodik generáció is, ugyancsak az első BMW M3 Cinnabar Red karosszériafényezési árnyalatában. Ez a szín már nem érhető el a bajor prémiumgyártó palettáján, a Kith által megálmodott BMW M4 dizájntanulmány azonban a két modell közötti rokonság jelképeként kapta meg a fényezést. A csomagtér ajtón található M4 Competition típusjelzést a Kith logója váltotta fel, a BMW M divízió stílusában és trikolor-árnyalatával. Ez a logó az M Carbon kagylóülések fejtámlái alatt is megtalálható, világító formában. Ráadásul a fejtámlák és a középkonzol fekete bőrözését is domborított „Kith” felirat díszíti.

 

A limitált kollekció egyik leglátványosabb sajátossága a Kith-mintázatú, szénszálból készült tető. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tétel szürke KITH feliratot és a BMW M divízió versenycsíkjait varázsolja fel a tetőre. A BMW M logóval ellátott, vörösre fényezett BMW M féknyergek a különkiadás alapfelszereltségének részei, amelyek kiválóan láthatók az elöl 19”, hátul 20” méretű, 826M kéttónusú / Jet Black árnyalatú, magas fényű, duplaküllő-dizájnú BMW M kovácsolt keréktárcsák mögött.

 

A különkiadás az új BMW M4 Competition Coupé műszaki alapjaira épül. A soros hathengeres benzinmotor 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítményre képes. Az M TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforráshoz már alapfelszereltségként egy nyolcfokozatú Steptronic automataváltó kapcsolódik, amely álló helyzetből 3,9 másodperc alatt abszolvált 100 km/órás gyorsulást és 12,5 másodperces nulla-kétszázas sprintet garantál. A limitált széria forgalmazása 2021 nyarán kezdődik, az ára előreláthatóan 109 250 dollár (33,8 millió forint) lesz.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Télen is biztonságosan!...

Következő

Immunis a használt autó piac...

Kövess minket!