2021. Október 25. | Blanka, Bianka
Előző

Beszéld meg a Lexusoddal...

Következő

Milliomos sportverdák...

Bezöldült a Magyar Év Autója

A magyar autópiac „legmagyarabb”, „legjobb” és „legzöldebb” modelljeiről döntött a független szakmai zsűri.

 

Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Bíró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. 2021-ben a közönségdíjjal együtt tizenhárom Év Magyar Autója díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók, további huszonegy dobogós modell pedig oklevélben részesült.

 

A Magyar Év Autója sportautó kategória győztes a BMW Z4 M40i lett, mely a versenyautós agilitás, a letaglózó menetteljesítmény és az azonnali rendszerreakciókat kínáló, mérnökien precíz vezethetőség jegyében született. Az indoklás szerint „sportos karakterét a vezetést támogató rendszerek, a járművezérlési funkciók és a járműkapcsolati megoldások terén is számtalan továbbfejlesztett, csúcskategóriás opció teljesíti ki.” A BMW Z4 M40i-ben (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,1 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 162 – 168 gramm / km) egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik.

 

A Volkswagen számára több értékes elismeréssel ért véget az Év Magyar Autója verseny 2021-es évada. A független szakmai zsűri a márkának három díjat és egy oklevelet ítélt oda. A Volkswagen Tiguan nyerte a Magyar Év Autója 2021 díjat a szabadidő-autók kategóriában, a Volkswagen Arteon Shooting Brake az üzleti autók kategóriában győzött, a Volkswagen ID.3 pedig megosztva az Év Zöldautója 2021 díjat kapta a villanyautók kategóriában. A családi autók kategóriában a Volkswagen Golf a Magyar Év Autója 2021 díj ezüst fokozatú oklevelét kapta.

 

Az Év Autója (Car of The Year 2021) döntőjében került Volkswagen ID.3 a hazai villanyautó-piacon is egyre népszerűbb. A kompakt elektromos autó sikeres történetének újabb állomása, hogy a szakmai zsűri döntése alapján az Év Zöldautója 2021 díjat kapta. Ebben szerepet játszott nagy hatótávolsága, izgalmas vezethetősége, igen fejlett utasbiztonsága, valamint innovatív információs- és szórakoztató fedélzeti rendszere.

 

A tavaly frissített és immár konnektoros hibridként, valamint 320 lóerős sport verzióban is elérhető Volkswagen Tiguan a szabadidő-autók között nyerte el a zsűri tetszését, öt másik népszerű SUV-ot utasítva maga mögé. Az elegáns és sportos Volkswagen Arteon kombi változata az üzleti autók kategóriájában győzött, az ötféle hibrid hajtáslánccal elérhető Volkswagen Golf 8 modell pedig a Magyar Év Autója 2021 díj ezüst fokozatának oklevelében részesült a családi autók kategóriában, csupán egyetlen ponttal maradva le az első helyezettől.

 

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 22 márka 48 jelölést adott le. A Volkswagen az e-up! modellt is nevezte a megmérettetésre, az elektromos autó piac egyik legkelendőbb szereplője pedig a negyedik helyen végzett abban kategóriában, amit – mint az már a fentiekből kiderült – egy másik Volkswagen nyert.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Beszéld meg a Lexusoddal...

Következő

Milliomos sportverdák...

Kövess minket!