2021. Szeptember 28. | Vencel

Az autó, mint az önkifejezés eszköze

Egy férfi számára az autó nem csupán a közlekedés, hanem az önkifejezés eszköze is, miközben egyszerre egyfajta büszkeség forrása.

 

Míg tavaly a Lexus LC szupersportkupé a ’Modern ikon’ kategóriában zsebelhette be Playboy szakmai zsűrije által odaítélt díjat, addig idén a világ legzöldebb luxusautógyártójának másik erőgépe, a vadonatúj Lexus RC F Track Edition büszkélkedhet a ’Legmenőbb frissülés’ címmel. A Toyota ugyanakkor a második egymást követő évben hozta el a ’Legmerészebb újdonság’ címet: míg ez tavaly a környezetbarát hibrid elektromos autózást minden korábbinál népszerűbbé tévő C-HR-nek jutott, addig idén a 17 év után feltámadó ikonikus sportautólegenda, a Supra lett ezzel a címmel gazdagabb. Ha ez nem volna elég, idén egy új kategóriában is diadalmaskodott a Toyota: a vadonatúj Toyota Corolla Touring Sports a ’Hibrid Power’ közönségdíját hozta el.

 

Ami a hétköznapokat illeti, az elmúlt években az ’egyszerű környezetbarát, high-tech luxusautómárkából’ a társadalmi felelősségvállalás területén, a nemzetközi dizájn, vagy épp a filmek világában is markáns szereplőként igazi életmódmárkává váló Lexus immár nem csupán különleges élményterek létrehozásával (Intersect by Lexus - New York, Tokió, Dubai, The Loft by Lexus – Brüsszel, Lexus Meets – Tokió) igyekszik mind szélesebb körben bemutatni a vállalat képviselte értékeket, hanem egy új generációs kézműves iparművészek által létrehozott különleges kollekció révén is, amely a Crafted for Lexus nevet viseli.

 

A Crafted for Lexus kifinomult és időtlen kiegészítőkből összeállított, nagy gonddal összeválogatott kollekció. Készítői az iparművészek új generációját képviselik, akiket a kézművesség iránti elkötelezettségük miatt választott ki a Lexus, ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy a tervezők dizájn-filozófiája egybecsengjen a márka formavilágával. A New York-i Crafted for Lexus kollekcióban az amerikai tervezők munkái mellett a Lexus globális kollekciójának darabjai is megtalálhatók.

 

Senkit sem kell győzködni arról, milyen kifogástalan munka áll egy luxusautó elkészítése mögött. A Lexusnál a Takumi mesterek azok, akik az autógyártás minden fázisában ügyelnek a kifogástalan minőségre. Ezek a rangidős mesteremberek nemcsak a modern technológiára támaszkodnak, hanem olyan ősi módszerekre is hagyatkoznak, mint a tapintás és a látás. Ez a tudás csak sok-sok év gyakorlatával szerezhető meg. Minden Takumi mesternek újra meg újra bizonyítania kell kifinomult készségeit, például egy kézzel, 90 másodperc alatt kell elkészíteniük egy tökéletes origami-macskát.

 

A Lexus mindig is sokra tartotta az iparművészeket, megbecsülve a dizájn iránti elkötelezettségüket, a részletekre fordított figyelmüket és azt, hogy tovább viszik az ősi művészetek hagyományait. Ezt a megbecsülést tükrözi a Crafted for Lexus kollekció, amely a világ legjobb tervezőinek munkáit kínálja az igényes nemzetközi vásárlóközönségnek.

Tóth Gábor Ákos

 

Kövess minket!