2021. December 05. | Vilma
Előző

100-as sprinter a Mazdától...

Következő

Új Astra - made in Germany...

A közúti magánrepülőgép

Az első osztályon való repüléshez hasonlóan az 5,35 m hosszú Grandsphere szedán a privát utazás nyújtotta luxust az átfogó fedélzeti élménykínálattal egyesíti.

 

A 4. szintű automatizált vezetés a szabadság új dimenzióit teszi lehetővé: ebben az üzemmódban a belső tér tágas élményszférává változik kormánykerék, pedálok vagy kijelzők nélkül. Az első ülések pedig első osztályú lounge teret formáznak, maximális hellyel, szabadabb kilátással és a holisztikus digitális ökoszisztéma minden funkciójához való hozzáféréssel, amelybe az Audi Grandsphere beépült.

 

Az Audi Grandsphere – a négy gyűrűvel fémjelzett márka három „szféra” szériájú koncepciójárműve közül a másodikként – különleges helyet foglal el a palettán. Ennek oka az, hogy a benne rejlő technológiák és tervezési jellemzők néhány éven belül újra meg fognak jelenni a jövőbeni Audi szériáknál. Az Audi Grandsphere koncepciója illusztrálja a márka azon állítását, miszerint a jármű a gépjárműipar élvonalában meghatározóvá válik a technológiai átalakítás és a teljesen új, holisztikus mobilitási kínálat tekintetében.

 

Az elektromos hajtású roadster Audi Skysphere Concept 2021 augusztusában debütált – ez egy automatizált vezetésű GT látványos vízióját jelentette, amely változó tengelytávú, önvezető sportautóvá alakul át. Ezt a két koncepciójárművet – valamint az Audi Urbansphere modellt, amely a trió harmadik tagjaként jelenik meg 2022-ben – összeköti azok általános koncepciója, amely abból adódik, hogy képesek a 4. szintű automatizált vezetésre. Ami: a hagyományos vezető-orientált vezetőtér és az utasülések belső terét változtatja át tágas lounge-szerű térré, amint a kormánykerék és a pedálok helyigénye csökken.

 

Ugyanakkor a szabadság érzésének új szintjeit nyitja meg minden utas számára. Ennek oka az, hogy az Audi Grandsphere nemcsak a vezetőt mentesíti a vezetési feladatoktól, amikor csak lehetséges, de ugyanakkor számos lehetőséget kínál a fedélzeten tartózkodó személyek számára is, hogy ezt a szabadságot egyénileg változó élményekkel köthessék össze: kommunikáció vagy pihenés, munka vagy visszavonulás kívánság szerint a privát szféránkba. Az Audi Grandsphere Concept átalakulást kínál a szigorúan vett személygépkocsiból az „élmény eszközévé”.

 

Ennek érdekében személyre szabott infotainment rendszer kínálta lehetőségek is rendelkezésre állnak, ilyen például a korábban használt zenei és videó szolgáltatók fedélzeti streamingjének zökkenőmentes integrálása. Egy további lépésben az Audi a jövőben rendelkezésre álló személyre szabott és exkluzív lehetőségeket is kínál – ezek lehetnek koncertek, kulturális események vagy akár sportesemények, amelyekre az ügyfeleket meghívják.

 

Az Audi Grandsphere Concept ajtajai szembefordulnak, így az első és hátsó ajtó egymással érintkezik; nincs B-oszlop. A belső tér egész világa megnyílik az utasok előtt, amint a járműbe beszállnak. De az Audi Grandsphere még ezt megelőzően azonosítja utasait egy útvonal-azonosítóval – egy innovatív funkcióval –, amely kinyitja az ajtókat, és egyedileg beállított kijelzőkkel és környezeti fényekkel fogadja őket. A járművezető és az utas helyzetét automatikusan érzékeli, és számos személyes kényelmi funkciót – például a klímaberendezés és az ülések beállításait – az egyes ülésekhez igazítja. Ugyanakkor az infotainment rendszer hozzáfér az utasok által legutóbb használt szolgáltatásokhoz, és zökkenőmentesen újraindítja őket a járműben. Például egy videó, amelyet az egyik utas táblagépen streamelt, automatikusan lejátszásra kerül az Audi Grandsphere kijelzőfelületén. A járművezető oldalán ugyanakkor a vetítőfelület automatikusan eléri és megjeleníti azokat a híreket, amelyeket az utas olvasott, mielőtt beszállt.

 

Az Audi Grandsphere természetes színű, optimalizált kialakítású belső terében sem szabályozó műszerelemek, sem a virtuális megjelenítési koncepciókhoz tartozó fekete képernyők nem láthatók, mielőtt aktiválnák a vezetési funkciókat – a gyakran emlegetett „digitális detox” tökéletes példája látható. Ehelyett egyértelműen tagolt és nyugalmat sugárzó részeket láthatunk a legjobb minőségű anyagokkal. A fa és a gyapjú, a szintetikus textilszövet és a fém látható és kellemes tapintású, falburkolatként, üléshuzatként és szőnyegként. Több anyag, például a gyertyán furnérlemez, fenntartható termesztésből származik, vagy újrahasznosított nyersanyagokból készül. Az Audi Grandsphere modellben nincsenek bőrből készült felületek – ez is összhangban van a luxus progresszív értelmezésével, amely mindig elválaszthatatlan a fenntarthatóságtól.

 

Egy újabb meglepetés, amikor a jármű az ujjhegyünk érintésére megelevenedik: vannak kijelzők – de ezek a szélvédő alatti fafelületeken projekció formájában jelennek meg. A vezetési státusztól függően – legyen az manuális vezetés kormánykerékkel vagy 4. szint – ezek megoszlanak a belső tér teljes szélességében, vagy szegmentált formában jelennek meg a vezető- és az első ülés utasai számára. Az utazás során szükséges összes információ nagy felbontásban és pontosan olvasható.

 

Az Audi Grandsphere technológiai platformja – az úgynevezett Premium Platform Electric – kizárólag akkumulátorral hajtott elektromos hajtásrendszerekhez készült, ezért teljes mértékben kihasználja ezt a technológiát. Az Audi Grandsphere Concept két villanymotorja 530 kW összteljesítményre és 960 Newtonméter nyomatékra képes. A hajtásrendszer központi eleme a 800 voltos töltési technológia. Az előző Audi e-tron GT-hez hasonlóan ez a technológia biztosítja, hogy az akkumulátort akár 270 kW-ra is feltölthető rendkívül rövid idő alatt a gyorstöltő állomásokon. Ez a stratégia lehetővé teszi a hagyományos motorral felszerelt járművek tankoláshoz szükséges megállást megközelítő töltési időket. Amire jelen sok írójaként, és szkeptikusként is csak annyit tehet hozzá: lássuk mindezt a valóságban, a hétköznapok szintjén.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

100-as sprinter a Mazdától...

Következő

Új Astra - made in Germany...

Kövess minket!