2021. Március 02. | Lujza
Előző

Vezetési kisokos őszre...

Következő

A fény az új dizájn...

Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park +Víztorony Park 10 hektárosra bővített rendezvényterülete megtelik látványossággal egy hosszított hétvégére. Egy újabb átjáró nyitása a kép park között könnyebbé teszi a látogatók áramlását a nagy park és a Víztorony Park között.

 

Fakerekű autók, 100 évnél is idősebb motorok, traktorok, buszok, teherautók, veterán katonai járművek, gőzmozdonyok, vasúti kocsik és kerékpárok: 500 db válogatott oldtimer kerül bemutatásra. Minden típusból csak 1-1 példányt láthatnak az érdeklődők. Ettől más a többi oldtimer rendezvényhez képest a budapesti Oldtimer Show. És hogy mi lesz a külföldi extra járgányokkal a vírushelyzet miatt? Megnyugodhat az aggódó közönség. Bár néhányan nem tudják vállalni ezzel kapcsolatos macerát, azért sok kiállító így is jön. Nagyon exclusív autókat és motorokat érkeznek a kiállításra.

 

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony-körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállított oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészítő munkájába kerül. A prioritási lista első helyen a nagyon öreg „antik” besorolású oldtimerek szerepelnek. Ez különbözteti meg alapvetően a többi hazai oldtimer rendezvénytől az Oldtimer Show-t.

 

A budapesti Oldtimer Show-n először lesz kiállítva egy, a világon egyedülálló autó, a 104 éves Woods, a világ első sorozatgyártású hibrid autója.  A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes. A gőzautó mindhárom napon át látható működés közben is.

 

A „szocialista” korszak autói a West nevű mozdony-fűtőházba kerülnek. A Keleti-Pályaudvar óriás makettje előtt oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. Budapestről startoló (jövőre)  Giro d’Italy kerékpáros verseny alkalmából rendkívüli oldtimer kerékpár kiállításra számíthatnak a kerékpár kedvelők. A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai autókat, teherautókat, autóbuszokat és a veterán katonai járműveket.

 

A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak, hiszen a nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándékot kapnak.

 

A gyermekekre sok díjmentesen használható játék vár: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, íjászat, arcfestés és játszótér. Újdonság lesz a tűzoltás imitáció tűzoltó ruhába öltözve, valamint a bungee gumiasztalok. Az állatsimogatónkban 30 féle állatka lesz.

 

A Csabai Tájházmúzeumban régi berendezési tárgyakból, előtte pedig a régi termelőeszközökből lesz kiállítás.

 

A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és két igazi gőzmozdonyt is felfűtenek. Komoly látványosság és nagyon ritka alkalom élőben látni két működő gőzmozdonyt! A nagy parkban lesz a Gőzmozdony kiállítás, a Vasútikocsi kiállítás, a Terepasztal kiállítás és a Vasútmodell kiállítás.

 

Az Orient csarnokkal szemben „USA Oldtimer Autó Kiállítás” látható majd, igazi nehéz vasakkal. A Víztorony Parkban tartják meg a „Tuning és Sportautó Kiállítást. Itt „retro tuning” autókat, tereprallikat és Formula versenyautókat állítanak ki.

 

A Víztorony Parkban  az OT Találkozóra „lábon” érkeznek majd az előre regisztrált, – mindhárom napon más – oldtimer autók és tuning autók.  

 

A gasztronómia és a hagyományőrzés is nagy teret kap.  A Kolbászvásáron 200 féle füstölt kolbász és mindenféle disznótoros étel várja a vendégeket, a Gasztro utcában és a Vásártéren kézműves ételek kaphatóak: kürtőskalács, sajt, fűszerek, méz, lekvár és egyéb háztáji ételek. A melegkonyhás ételeket a „Disznótoros Kolbászfesztivál” profi szakácsai készítik.

 

Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolók várják a helyszínen. A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal, villamossal és kerékpárúton is megközelíthető.

 

Helyszín és időpont: Vasúttörténeti Park, 2020. október 17-19.

Előző

Vezetési kisokos őszre...

Következő

A fény az új dizájn...

Kövess minket!