2022. Május 17. | Paszkál
Előző

Jó arcok, jó borok...

Következő

Amikor egy álom megvalósul – Zenon Z...

Adrienne Feller Hungarian Spring-je

Feller Adrienne Hungarian Spring termékcsalád Hungarian Spring termékcsalád Madeliene
Feller Adrienne 13 évvel ezelőtt alapította meg férjével a Panarom Aromaterapeuta és Szépségterapeuta Intézetet, idén tavasszal pedig elkészítette a legújabb, ásványokat, növényi kivonatokat, esszenciákat és illóolajokat tartalmazó bőrápoló termékcsaládját, a Hungarian Springet. Így leírva ez csupán pár sor, de mögötte hosszú évtizedek tanulása és tapasztalása áll.

Adrienne szinte már kisgyermek korában elkötelezte magát a gyógynövények irányába. „ A gyógynövények iránti tiszteletemet és szeretetemet az őseimtől kaptam ajándékba. Üknagyapám, gyógyító ember volt, egy vakcina feltalálásáért királyi és császári elismerésként az Orvos előnevet kapta. Dédnagyanyám ismerte a füvek minden titkát, nagyapámnak olajütő malmában különleges olajok születtek, édesanyám nővérként segítette az embereket.” Ennek ellenére Adrienne a közgazdasági pálya felé vette az irányt, de hamar rájött, hogy az nem az ő útja. Szépségterapeuta képesítést szerzett az National Elisabeth Beauty Institutben, majd tanulmányait Svédországban, a Svenska Axelsson Institutben folytatta, ahol az aromaterápia angol irányzatát, azt követően pedig a belga Collége Internationál d’Aromathérapie-on az aromaterápia francia irányzatát sajátította el. Mint meséli: „Kiváló tanáraim voltak, akik a tudásuk átadásán túl szakmai alázatra és rendkívül jó látásmódra tanítottak. Minden, szinte irracionálisnak tűnő támogatást megkaptam arra vonatkozóan, hogy a legjobbaktól tanulhassak. Nem volt más dolgom, mint alázattal és fáradtságot nem ismerő munkával elvégezni mindazt, amit a Sors feladatként adott számomra”.

Külföldi iskoláival egy időben itthon kineziológus, fitoterapeuta és természetgyógyász szakvizsgát tett, és kozmetikus tanári diplomát szerzett. Mindezt tette úgy, hogy közben ellátta családját, a férje és gyermekei, Madeleine és Leo körüli teendőket. Adrienne számára a munka szenvedély. „Hitvallásom, hogy az életet a lehető legnagyobb optimizmussal, odaadással és segítőkészséggel kell élni. Hiszek a gondolat teremtő erejében, és abban, hogy az életünkért felelősséget kell vállalnunk. A változást magunkon kell elkezdenünk, hogy a világ változhasson utánunk. Én útbaigazítást kaptam az Élettől, hogy az emberek segítésére szegődjek. A munkámban három dolognak tulajdonítok nagy jelentőséget, a szándéknak, amely bennem él, amikor egy ember felé fordulok, az anyagnak, amelyet a kezembe veszek, mikor megérintek egy embert, és az érintésnek, melyet a kezemmel, vagy tekintetemmel létrehozok”

Adrienne 20 éve dolgozik természetgyógyászként, szépségterapeutaként és aromaterapeutaként. Akik már jártak kozmetikai szalonjában, azok megtapasztalhatták, hogy milyen különleges és egyedi nála egy kezelés. Számára nem csak üres szólam a test és a lélek harmóniája. A kezelés során speciális érintéssel, illóolajok, esszenciák segítségével a lélekben megbújó fájdalmakat emeli felszínre, majd az egyénre szabott otthoni bőrápolás segítségével, az illóolajok, esszenciák alkalmazásával megtámogatja a feldolgozási és elengedési folyamatot. A hozzá járó hölgyeknek pedig a kezeléseknél, a tökéletesen megválasztott krémeknél is többet ér Adrienne tekintetének lágysága, kezének selymessége, a belőle áradó derű.

„Az érintés és az illatok. Ők ketten képezik azt a semmihez nem hasonlítható csodálatos elegyet, ami testünkön keresztül hat a lelkünkre, megérintve annak rejtett régióit, gyógyítva sebeit, előcsalogatva rég elveszettnek hitt erőforrásait. Szakmai tapasztalatom rámutatott arra, hogy a lélekben megbúvó, fel nem dolgozott érzelmek, mint a harag, a ragaszkodás, az önbecsülés hiánya és még megannyi érzelem, belevésődik az arcvonásokba. A bőrön lévő gyulladások ekcéma, de minden egyéb más bőrelváltozás mögött lelki tartalmak húzódnak meg, amelyek később betegség formájában manifesztálódhatnak a testben. Mivel a bőr ugyanabból az ektodermális csíraplazmából differenciálódik, mint az idegrendszer, ezért egyfajta kifordított idegrendszerként is felfogható. A bőrérzékelés a legkorábban kifejlődő érzékelésünk, így a bőr rendkívül ősi üzeneteket képes közvetíteni.” – magyarázza a kozmetikai ipar hazai nagyasszonya.

Adrienne ma már tanítja is, mindazt, amit korábban megtanult. Iskolája egyedülálló módon ötvözi az angol és francia aromaterápia tudományát és a gyakorlati képzésekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Szépségterapeuta képzéseik egyedülállóak nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is. A képzések magasabb színvonala érdekében az oktatás külföldi szakemberek bevonásával végzik. Ma már nem csak Magyarországon, de Svédországban, Ománban és Romániában (Erdélyben) is folynak képzéseik. A nemzetközi szakmai fórum elismerően nyilatkozik intézetükről. Pályafutásának egy jelentős szakasza zárult le az általa kidolgozott Hungarian Spring elnevezésű termálvízzel készült fiatalító bőrápoló termékcsalád bevezetésével, de egyben elkezdődött egy új is. A termékek kifejlesztése mögött több évtizedes szakmai tapasztalat, a minőség és az ember iránti elköteleződés és közel négy kemény munkával, kudarcokkal, újrakezdésekkel, kísérletezésekkel megtűzdelt év telt el.

A luxuskozmetikum létrejöttét a Magyarországon található tengernyi gyógyforrás inspirálta. „Rajongója vagyok a termálvizeknek és éppen ezért teljes természetességgel adta magát, hogy életre hívjak egy különleges luxusminőségű termálvíz és gyógynövény alapú kozmetikai termékcsaládot. A termékek kizárólag természetes alapanyagokból, válogatott gyógynövényekből extra minőségű olajokból, esszenciákból és illóolajokból készülnek. Mentesek minden kémiai adalékanyagtól, mesterséges színezékektől, nem tartalmaznak ásványi olajat, és nem végzünk állatkísérletet. A készítmények különleges, finom illatát prémium minőségű illóolajokkal érjük el” A hatóanyagok között itthon fellelhető növények találhatók, zabolaj, homoktövis olaj, villányi kékszőlő magjának olaja, zsálya kivonat. Ezeknek a vitaminokban gazdag alapanyagoknak sejtregeneráló, mélyhidratáló hatása teszi különlegesség a hidratálókrémet, a szemránckrémet, az arcpermetet, az extra regeneráló elixírt, a tisztítómaszkot.

Adrienne szakmai sikerei tudásán, tehetségén, elhivatottságán alapulnak, ő mégis könnyes szemmel beszél családja megértéséről, türelméről. Tisztában van azzal, hogy a férje, Csaba és a gyermekei segítsége, megértése nélkül, mindezeket nem tudta volna megvalósítani. (lead képünkön Madeleine látható, mint a márka arca) És még vannak tervei! Most a férfiak számára tervez valami különleges és hatékony bőrápolót.

A szépségipar nagyasszonyai között eddig is voltak magyar származású hölgyek; Helene Rubinstein, Estee Lauder, Judit Muller, és most itt van Adrienne, és az ő Adrienne Feller márkája.
Tobak Viktória
Előző

Jó arcok, jó borok...

Következő

Amikor egy álom megvalósul – Zenon Z...

Kövess minket!