Víz alatti kommunikáció

Víz alatti bevetésekhez elengedhetetlen életmentő búváreszközökhöz jutott az Életjel Mentőcsoport  a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásának köszönhetően. A pénzügyi szolgáltató májusban 1 millió forint összegű támogatást adott a szervezetnek, amelyből egy víz alatti kommunikációt lehetővé tevő berendezést, valamint 4 darab, úgynevezett Winget vásároltak, amely a víz alatti mozgás megkönnyítésére szolgál.

 

A most beszerzett felszereléseket kifejezetten vízfelszín alatti mentések során tudja hasznosítani az Életjel Mentőcsoport. A Wing nevű eszközöket a búvárok a víz alatti lebegés és merülés kontrollálására használják. Ez teszi lehetővé számukra, hogy könnyedén fel- és le mozogjanak a vízben, valamint stabilan lebegjenek a kívánt mélységben – ami a víz alatti mentés során nélkülözhetetlen. A víz alatti kommunikációt lehetővé tévő eszköz segítségével pedig a mentésben résztvevők tudnak egymással hatékonyabban összedolgozni.

„Nagyon felemelő, hogy vannak, akik úgy gondolják, érdemesek vagyunk a támogatásukra. Ezen eszközök megvásárlásával pedig sokkal profibban, nyugodtabban tudjuk végezni a feladatunkat, a búvár biztonságban érzi magát, mert folyamatos a kapcsolat a parttal. Aki egy életet megment, a világot menti meg! – mondta el Turi László, az Életjel Mentőcsoport elnök-parancsnoka. Hozzátette továbbá, hogy „évente több ezer földrengés történik, de amelyik beavatkozást igényel, az 4-5 évente egy-két alkalom. Azoknál rendszerint mi ott vagyunk.”