2021. Január 18. | Piroska
Előző

Jótékony Kis-Pingvinek...

Következő

Mihalik Enikő gardróbja...

Interaktív Mesefal

Ünnepélyes keretek között átadták az Interaktív Mesefalat a PTE-ÁOK Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája (röviden: Pécsi Gyermekklinika) ambulanciáján. A Nevetnikék Alapítvány egyedülálló festészeti akciójának köszönhetően 8 hónap tervezés után, 5 szombati nap alatt, több mint 250 önkéntes és számos helyi vállalat bevonásával elevenedtek meg a gyerekklinika falai.

 

A Pécsi Gyermekklinika ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, kivizsgálás, kezelés. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad. Innen eredt az Interaktív Mesefal projekt ötlete.

 

Az alapítvány már évek óta szervezi a mesefalfestést a helyi vállalatok támogatásával, a harmóniát, békét, vidámságot sugárzó kórtermi falak jól lekötik a lurkók figyelmét. Most egy olyan mesefalat hoztak létre, melyhez oda lehet menni, és játszani lehet vele, mert a fal szerves részeit képezik az arra felszerelt egyedi, kézzel készített fajátékok is, melyek kipróbálása elűzi az unalmukat, és ezáltal csökkenti a szorongásukat.

 

A tavaly ősszel indult projekt az előkészületi és beszerzési szakaszok után április végén érkezett el a fal megfestéséhez, és 5 szombati nap alatt, több mint 250 önkéntes bevonásával május végére el is készült az egyedülálló Interaktív Mesefal. A projekt során a résztvevők egy 24 méter hosszú folyosón, 75 négyzetméter falra festettek színes rókákat, békákat, nyuszikat felvonultató életre kelő meséket, melyhez 24 különböző fa játékot is rögzítettek.

 

 A látványterveket Prell Anett, festőművész-grafikus készítette, aki a „mecseki táj” témáját járta körül, és tervezte meg a folyosó falát. A környezetünket körülölelő állat- és növényvilág jelenik meg rajta, az orfűi malom, a sárkányforrás, az égervölgyi tó és egyéb helyi sajátosságok szolgáltak ihlet-alapul. A falra szerelt játékokat Paller G. Péter hangszerkészítő tervezte és készítette.

„Már az első nap jó volt látni, hogy elértük a célunkat: az elsőként sírva betoppanó gyermeknek rögtön tátva maradt a szája a figurák hatására, és elindult felfedezni a játékokat is.” – mondta Kőműves Glória projektvezető, a Nevetnikék Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Előző

Jótékony Kis-Pingvinek...

Következő

Mihalik Enikő gardróbja...

Kövess minket!