2022. Május 19. | Ivó, Milán
Előző

Szépségápolási terméket ápolóknak...

Következő

Magyar misszió Kongóban...

„Amigók” a gyerekekért

A POKET zsebkönyvek támogatja a kórházban fekvő beteg fiatalokat segítő Amigos a gyerekekért Alapítványt. A színes zsebkönyvsorozat mostantól ifjúsági regényekkel bővíti a kínálatát, és a kötetek bevételeiből egy-egy alapítvány munkáját támogatják. Az első kiadás Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című meséje, amellyel az Amigos a gyerekekért Alapítvány ügyét karolják fel.

 

A kiadvány eladásából származó bevételekből az Amigos a gyerekekért Alapítványt támogatják, a sorozat további kötetei pedig egy-egy újabb társadalmi szervezetet karolnak fel. A POKET zsebkönyvek célja az anyagi segítségen túl az, hogy felhívják az olvasók figyelmét az alapítványok munkájára.

 

Az Amigos Alapítvány önkéntesei, az „Amigók” kórházakban fekvő beteg gyerekeket látogatnak az ország 4 különböző városában heti rendszerességgel. Céljuk, hogy nyelvtanuláson, játékon és kézműveskedésen keresztül motiválják a gyerekeket a gyógyulásra. Az Amigos közössége 170 aktív önkéntesből áll, és a POKET közösséghez hasonlóan az egyetemi tanulmányaik és munkájuk mellett fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, valamint hisznek az összefogás és a közösség erejében.


“A POKET-ben és az Amigosban egy közös biztosan van: mindketten közösséget építünk és ápolunk egy jó cél érdekében. Az egyik közösség a fiatalokat hozza össze, és adja át az olvasás élményét, a másik közösség pedig a jótétel fantasztikus örömén osztozik. Hatalmas dolognak tartom í kezdeményezést,  mert így talán még több fiatalhoz juthatunk el missziónkkal.” – mondta Fábián Sára, az Amigos Alapítvány megálmodója.

Előző

Szépségápolási terméket ápolóknak...

Következő

Magyar misszió Kongóban...

Kövess minket!