2020. Október 21. | Orsolya
Előző

Gyógyulástörténetek...

Következő

Gyermekek világnapja...

Amerikából jöttek...

A borsodi hátrányos helyzetű gyerekeknek épülő közösségi ház munkálataiban segédkezett három amerikai önkéntes, akik a Liferay Hungary által kerültek kapcsolatba a magyarországi InDaHouse Hungary egyesülettel.

 

Átvitt és konkrét értelemben sincsenek határok a Liferay munkatársai számára, ha önkénteskedésről van szó. Az amerikai központú IT cég elkötelezett a társadalmi és környezetvédelmi ügyek mellett, ezért összes munkatársának évi 5 nap és egy 500 eurós keret áll rendelkezésére jótékonyságra. A keretből szabadon gazdálkodhatnak utazásra is, amennyiben saját országukon kívül folytatnának önkéntes tevékenységeket.

 

Ez történt Kiana, Lester és Spencer esetében is, a három amerikai, Los Angelesből érkező munkatárs úgy döntött, hogy a Borsod megyei Hernádszentandráson szállnak be a többi magyar Liferay-es munkája mellé. Az InDaHouse a körülbelül 425 lakosú Hernádszentandráson működő szervezet, ami a helyi (többségében hátrányos helyzetű) gyerekek fejlesztésével, felzárkóztatásával foglalkozik. Az alapítvány célja, hogy a gyerekeket végigkísérjék a felnőttkorig, hogy biztosítsák, hogy az ő gyerekeik már jobb körülmények között nőnek fel.

 

A szervezet évek óta dolgozik felajánlások és önkéntesek segítségével, hogy saját házat építhessenek maguknak, ami teret biztosít a gyerekek fejlesztésének. A magyar leányvállalat munkatársaihoz csatlakoztak az amerikai barátok, akik öt napon át vettek részt a felújítási munkálatokban.

 

A három USA-ból érkező önkéntes rengeteg élményt gyűjtött, többek  szívmelengető volt számukra, hogy itt valóban számít az, amit tesznek, hiszen volt már rossz tapasztalatuk. A világjáróknak a legnagyobb élményt a részben vályogból készülő ház építése jelentette. Kiana, Lester és Spencer eszközöket ragadott és bontott, vakolt, festett, hogy az épület régebbi részeit vályogból építsék újjá. Az ehhez szükséges tudást a projektben résztvevő egyik helyi kisfiú nagypapája adta át nekik.

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a magyarországi cég egy olyan projektet támogat, amely még a tengerentúlról is ide vonzza a segíteni vágyókat. Kiana, Lester és Spencer számára meghatározó volt ez a látogatás és nagyon reméljük, hogy mások is követik majd a példájukat. Mindig meglep, hogy a vállalati kultúránk és önkéntes programunk mennyi új ajtót nyit ki, ha mások támogatásáról van szó.” – magyarázza Balogh Zsolt, a Liferay Hungary ügyvezetője.

 

 

Előző

Gyógyulástörténetek...

Következő

Gyermekek világnapja...

Kövess minket!