2023. December 04. | Borbála, Barbara

40 ezer ügyfél – 40 ezer fa

A MagNet Bank két éve, 2019 szeptemberében jelentette be, hogy több ütemben, összesen 40 000 fát ültet el 40 000 ügyfele nevében, és még abban az évben, november 17-én ügyfélköréből és munkatársai közül toborzott önkéntesek segítségével 1500 facsemetének biztosított otthont a környezetvédelemről való hosszú távú, tudatos gondolkodás megalapozásának újabb lépéseként. Lássuk, mi történt az azóta eltelt 2 évben!

 

A Bank a 2019-2021 között folytatott Faültetési akciója keretében 40 ezer fával gazdagította Magyarország erdőterületeit, és további vállalást tett ügyfélállományának növekedése mértékében: a 2022-es évre további 10 ezer fa elültetését tervezi az Erdőmentők Alapítvány és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával összefogva.  

 

Melyik kétéves tudja ezt?

A 2019. november közepén született csecsemők többsége mára már meg tudja nevezni a saját, fontosabb testrészeit, egyre magabiztosabban és lelkesebben lépcsőzik, ha zenét hall – és a kedve is úgy diktálja -, tánccal és tapssal szórakoztatja közönségét, mindeközben pedig rászoktatja a környezetében élő felnőtteket, hogy a dolgokat a helyükre tegyék, az ajtókat pedig gondosan zárják, azokat ugyanis egyre ügyesebben nyitja ki.

 

A most két éves MagNet Tölgyesben nevelkedő fák felnőtt korukra közösen 25 millió autó ezer kilométernyi széndioxidját lesznek képesek megkötni, egyetlen fa pedig évente 100 vagon port szűrhet ki a levegőből!

 

A most két éves babák felnőtt korukra sok, ma még ismeretlen nehézségre és veszélyre számíthatnak, ha nem lépünk még ma azért, hogy nekik a holnap jobb legyen; a MagNet Bank, azzal a vállalásával, hogy minden ügyfele nevében elültet egy fát, arra szeretné ösztönözni közössége tagjait, hogy egy kis odafigyeléssel tegyenek az élhetőbb jövőért.

 

Egy fa elültetése az egyik legfontosabb dolog, amit a jövő generációért tehetünk. A két éve útjára indított kezdeményezés folytatásaként 2020 tavaszán további 18 500 kocsányos tölgy lelt otthonra az Ócsai láperdőben, 2021-ben pedig az Ipoly völgyben levő nagykőrösi Pusztai Tölgyesek lettek gazdagabbak 20 ezer facsemetével.

 

Annak érdekében, hogy a facsemeték elültetése és utógondozása szakszerű legyen, a Közösségi Bank munkatársai, ügyfelei, partnerei és önkéntesei mellett az Erdőmentők Alapítvány szakemberei kísérik a folyamatokat. Molnár Csaba, a MagNet Bank Közösségfejlesztési Igazgatója szerint – „Az erdők és a bennük élő vadvilág rezervációja fontos érték. A MagNet Tölgyes Faültetési Programunk nem az első megmozdulásunk ezen a téren, hanem a sorban negyedik és egyben legnagyobb ívű faültetési akciónk. Bízunk benne, hogy a bankszektor követi példánkat és egy nap a jóval nagyobb ügyfélkörrel rendelkező pénzintézetek is tesznek 1 ügyfél = 1 fa vállalást a jövő generációja érdekében. Hatásaink így összeadódva egy valóban zöld Magyarország vízióját vetíthetik elő. Mi hisszük, hogy ez a nap is eljön hamarosan! ”

Kövess minket!