2022. Július 07. | Apollónia

Tippek az őszi fáradtság ellen

A nyári napsütéses hónapok után a szervezetünk kifejezetten rosszul reagál a borús, hideg őszi beköszöntére. Ilyenkor gyakran fáradtnak érezzük magunkat, a hangulatunk pedig az időjárással együtt komorrá válik. Megfelelő életmód és hatékony étrendkiegészítő használata mellett azonban jelentősen tudunk javítani általános közérzetünkön. A CEUMED szakértői négy tippet gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy búcsút inthessünk az őszi fáradtságnak.

 

1. Menjünk ki a levegőre!

Ahogy hűvösebbre fordul az idő, úgy kuckózunk be egyre jobban a meleg szobába. A friss levegő azonban rendkívül fontos a szervezetünk számára, éppen ezért kiemelkedő jelentősége van annak, hogy minden nap sétáljunk egy nagyot a szabadban.

 

2. Figyeljünk a vitamindús táplálkozásra

A nyári szezonban sok salátát, friss gyümölcsöt fogyasztottunk, az ősz beköszöntével azonban egyre nehezebb, tartalmasabb ételeket részesítünk előnyben. Ezek azonban nem csak eltelítenek, de fáradtságot is okozhatnak. Törekedjünk arra, hogy sok szezonális zöldséget együnk, ezt pedig egészítsük ki olajos magvakkal, teljes kiőrlésű gabonákkal. Az eredményét már néhány nap után érezni fogjuk: vitalitásunk fokozódik, hiszen a stabil vércukorszint mellett szervezetünk is optimálisan tud működni.

 

3. Használjunk étrendkiegészítőt! 

Annak érdekében, hogy minden tápanyagot, nyomelemet és vitamint meg tudjunk adni a szervezetünk számára, nem elég pusztán a táplálkozásunkra odafigyelnünk. A szilícium például egy olyan nyomelem, amire rendkívül nagy szükségünk van, de bevitelét nem tudjuk az élelmiszerekkel megoldani. Amennyiben pedig a szilíciumhiány lép fel, csökken a szervezetünk kollagéntermelése, az arcbőrünk fáradtabb, fakóbb lesz és láthatóan megereszkedik, azaz a fáradtság jeleit mutatja. A kollagénfokozó táplálékkiegészítő választásakor arra kell törekedni, hogy olyan terméket válasszunk, amelynek összetevői között bioaktivált szilícium és csalán is megtalálható, így könnyen emészthető, gyorsan felszívódó formulában nyújt segítséget.

 

4. Ősszel is hidratáljunk!

A kánikula elmúltával hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a szervezetünk számára szükséges napi 2,5-3 liter folyadékot bevigyük. Ha azonban nem hidratálunk, az anyagcserénk lelassul, a szervezetünk tartaléküzemmódra áll át, a kiszáradás jelei pedig az egész testünkön, így az arcbőrünkön, sőt, még a hajszerkezetünkön is megmutatkoznak. Ha kevésbé esik jól ilyenkor az ásványvíz, igyunk meleg italokat, forró leveseket, amelyek nem csak a testet, de a lelket is átmelegítik.

 

Kövess minket!