2021. December 04. | Borbála, Barbara
Előző

Életmentő tippek és szabályok!...

Következő

Elhúzódó kullancsszezon...

Rázzuk fel magunkat!

Állandó fáradtság, energiahiány és rossz közérzet? Gyakori panaszok ezek a hölgyek körében akik pörgős életet élnek, hisz számos helyen kell helytállniuk, ott a család, a munka és a barátokra is jó volna időt szánni. Általában úgy próbáljuk megoldani ezt a problémát, hogy több alvást, több edzést vagy több folyadékbevitelt iktatunk be, ami kétségtelenül segít, de sok esetben a probléma mélyebben gyökerezik, erről kérdeztük. Károlyfi Editet, az AVON szakértőjét. 

 

A fáradtságot, az energiahiányt és a rossz közérzetet gyakran nem az alváshiány okozza! A legtöbben nem is gondolnánk, de a mikrotápanyagok bevitelének hiánya épp annyira befolyásolja szervezetünk energiaszintjét, mint az alvás, a pihenés vagy a sport. Éppen ezért fontos, hogy étrendünk elegendő létfontosságú vitamint és ásványi anyagot is tartalmazzon.

 

Az egészséges táplálkozás hozzásegít bennünket ahhoz, hogy megőrizzük formánkat, jó teljesítményt tudjunk nyújtani, jól érezzük magunkat a bőrünkben és elkerüljük a krónikus betegségeket. Az okos étkezés pillérei pedig a mértékletesség, a rendszeresség és a változatosság.

 

A helyes, kiegyensúlyozott étrend az élelmiszerek széles skáláját tartalmazza a négy fontos élelmiszercsoport mindegyikéből, úgy, mint a teljes értékű fehérjét tartalmazó ételek (pl. sovány hús, hal, tojás, tejtermékek), a gyümölcs és a zöldség (friss, fagyasztott, konzerv, szárított), valamint a gabonafélék (pl. barna rizs, quinoa). Ezek biztosítják a különböző tápanyagok, pl. fehérjék, rostok, vitaminok, ásványi anyagok, zsírok megfelelő és kiegyensúlyozott bevitelét a napi igények kielégítésének érdekében.

 

Étrendünkre a rohanó, időhiányos hétköznapokban nem mindig könnyű odafigyelni, viszont sokat segíthet a tervezés. A programjaink mellett az elfogyasztott ételeket, italokat is gondoljuk át, tervezzük meg. Készüljünk előre, akár már előző este állítsuk össze a másnapi útravalót. Okos döntés, ha komplex megoldásokat választunk, például az étrendkiegészítők, étkezéshelyettesítő termékek között is célszerű eszerint dönteni.

 

A kiegyensúlyozott étkezés és az elmaradt mikrotápanayagok pótlására tehát megfelelő választás lehet az étrendkiegészítő- vagy étkezéshelyettesítő shake-ek fogyasztása. A különböző shake-ek finom és egyben kényelmes megoldást nyújthatnak kalóriabevitelünk szabályozására, miközben garantálják, hogy a szervezetünk által igényelt tápanyagok egyensúlyban maradjanak. Amellett, hogy magas a fehérje- és rost tartalmuk, hozzájárulnak a szükséges vitaminok és ásványi anyagok ajánlott napi mennyiségét. Nem mindegy azonban, hogy étkezéshelyettesítő- vagy fehérje shake-et választunk.

 

Az étrend-kiegészítők közé sorolható fehérje shake-t általában az izmok regenerálására vagy tömegnövelésre ajánlják. Ugyanakkor ezek kalória és mikrotápanyagtartalma sem megfelelő ahhoz, hogy ezekkel egy teljes étkezést kiváltsunk.  Az étkezéshelyettesítő shake-ek ezzel szemben fehérjék és rostok mellett nélkülözhetetlen zsírsavakat és mikrotápanyagokat is tartalmaznak, így táplálkozási szempontból teljes értékű étkezésnek számítanak. Napi egy shake fogyasztása hozzájárulhat testsúlyunk megtartásához, míg 2 étkezés helyettesítése akár a fogyásban is segíthet.

 

Utánajártunk: Az Avon is kifejlesztett kimondottan nők számára étkezéshelyettesítő shaket. A Liiv Étkezéshelyettesítő shake a nélkülözhetetlen zsírsavak és mikrotápanyagok mellett minden adag magas minőségű fehérjét, 25 féle vitamint és ásványi anyagot, beleértve A-, D-, B1-, B6-, B12-vitamint, folsavat, vasat, magnéziumot, kalciumot, valamint szerves baobabgyümölcsöt tartalmaz, amely segíti szervezetünk regenerálódását és immunrendszerünk működését, hozzájárulva ezzel energiaszintünk és jókedvünk fenntartásához. Mindemellett számtalan formában készíthető el, így mindenki változatosan, saját ízlésvilágára szabva fogyaszthatja.

Receptek:

Avenue koktél

Jég (kb. 5 kocka)

Banán (közepés méretű)

Málna vagy áfonya (friss vagy fagyasztott)

250 ml tej vagy tejhelyettesítő

1 tasak Étkezéshelyettesítő shake – vanília ízű

Turmixold (kb. 1-2 percig)

 

Trópusi koktél

½ banán

Egy maréknyi (50 g) ananász (lehet fagyasztott is)

Egy maréknyi (50 g) mangó (lehet fagyasztott is)

250 ml tej vagy tejhelyettesítő

1 tasak Étkezéshelyettesítő shake – vanília ízű

Turmixold (kb. 1-2 percig)

 

A zöldségek frissítő ereje

½ alma (szeletelve)

1 kisebb friss cékla (meghámozva és közepesre vágva)

1 répa (meghámozva és közepesre vágva)

Egy ujjnyi gyömbér (meghámozva és közepesre vágva)

250 ml tej vagy tejhelyettesítő

1 tasak Étkezéshelyettesítő shake – vanília ízű

Turmixold (kb. 1-2 percig)

 

Előző

Életmentő tippek és szabályok!...

Következő

Elhúzódó kullancsszezon...

Kövess minket!