Az allergia és az asztma nem válogat

A só életünk része, a sóterápia szinte mindenre jó

Erősíti a szervezet immunrendszerének ellenálló képességét, fokozza az egyén teherbíró képességét. Felerősíti a légutak védekező mechanizmusát, fertőtlenítő, immunerősítő és antidepresszáns, relaxáló hatású. 

 
Gyógyszermentesen javíthat az egészségi állapoton. Csökkenti a dohányosok köhögését és tisztítja a tüdő hörgőcskéit. Megszünteti a gyulladást, helyreállítja a fiziológiás jellemzőket, illetve a légzőszervek mikroflóráját.


Rendkívül pozitív hatása van az összes légúti megbetegedésre: allergia, asztma, fertőző asztma, vírusos eredetű asztma, akut- vagy asztmás hörghurutok, COPD, mandula és visszaeső garatmandula-gyulladásos megbetegedések, homlok- és arcüreggyulladás, nehézlégzés, szénanátha, alvási zavarok.


Kiváló eredmények érhetők el a különböző bőrbetegségek kezelésében: ekcéma, fertőzés, gomba, pikkelysömör. Általánosan tisztítja és felfrissíti az adott helyiség légterét (iroda, lakószoba, hálószoba, gyerekszoba). 


 Egy óvodai sóbarlang biztosítja a gyermekeknek, hogy egészséges környezetben játszanak. 

 Minden korosztálynak segít feltöltődni, gyógyulni, relaxálni.

 

Az egészségünk a legnagyobb kincsünk
A lélegzés nem fényűzés, hanem másodpercenkénti igény. A légzőszervekről és az immunitásról való gondoskodás az ember valós szükséglete. A hatékony, száraz sóaeroszolos terápia lényeges elemévé válhat a gyermekek és a felnőttek egészségmegőrző, valamint egészségjavító programjának. A mai modern nagyvárosi környezet nagyon kedvezőtlen hatással van a felnőttek és a gyermekek egészségére egyaránt. Egyre több az allergiás és légúti betegedésekben szenvedők száma.

 

Készülék, amely otthon is segít

A parajdi sóbánya szakembereinek és terapeutáinak több, mint 50 éves tapasztalatait felhasználva kifejlesztettek egy olyan készüléket, amely jótékonyan hat  az allergiában, vagy aszmában szenvedőkre. A liverpooli allergia kiállításon bemutatott készülék, a SaltAir® Angliában már bevált, jó néhányan azóta is folyamatosan alkalmazzák. Ma már itthon is elérhetővé vált az otthoni sóterápia.

 

A készülék egy állandó, nem túl dús sótartalmú levegőt hoz létre zárt térben, megváltoztatja a levegő ionizációját, és olyan környezetet hoz létre, mintha a sóbányában vagy egy tengerparton lennénk. A SaltAir a szobában mellékhatásoktól mentes, természetes gyógymódot és az egészségmegőrzés lehetőségét biztosítja, ráadásul rendkívül halk, mondhatni szinte hangtalan, így nem zavarja az alvást. A minimal art stílusban készült készülék egyaránt illeszkedik a modern és a klasszikus berendezésű háló, vagy gyerek szobába.

Utánajártunk: A Salt Air Magyarország szakértője segítségével bemutatjuk a SaltAir® készülékek működését. A SaltAir mini® sóterápiás készülékek egy teljesen új eljárást alkalmaznak a levegő kezelésében. Működése során a helység levegőjét keringeti át a Salt Air Magyarország által kifejlesztett speciális sófalon. Kísérleteik bebizonyították, hogy az általánosságban alkalmazott technika, miszerint a só mennyisége határozza meg a sószoba minőségét, nem feltétlenül helytálló. A tervezésnek köszönhetően a berendezésben 2.5 m2 sófelülettel érintkezik a helység levegője, amit folyamatosan keringetünk a rendszeren keresztül. Tartalmaz egy rendkívül halk, hosszú életű és energiatakarékos ventilátort, valamint a SaltAir esetében 27 kg, a SaltAir mini esetében 9 kg sót. A SaltAir készülék egy állandó, nem túl dús sótartalmú levegőt hoz létre zárt térben, megváltoztatja ezáltal a levegő ionizációját is, és olyan környezetet hoz létre mintha tengerparton lennénk.

Műszaki adatok:
méret: 800mm x 290 mm x 150mm, talp méret: 290mm x 300 mm, súly: 30 kg  ventilátor: fordulatszám: 1800 rpm, Llevegőszállítás: 75.6 m³/h, zajszint: 27.7 dBA, csapágyazás: Fluid Dynamic, fogyasztás: 220V 12V 2.6 W, élettartam: +100 000 óra, a termékben nem kell cserélni a sót!
Fotó: Salt Air Magyarország