A gondtalan utazás kellékei I.

Sokunknak egyet jelent a nyaralással a vízpart és a napsütés, ám a vakációnak árnyoldalai is lehetnek, amit gondos felkészüléssel elkerülhetünk. A napvédők mellett szükségünk lesz bőrnyugtató kozmetikumra, valamint az intim higiéniát biztosító és a fülfájást száműző termékekre is. Elsőként a patikákban kapható termékek között néztünk szét, és ott találtunk rá az alábbi termékekre.

Napozás utáni hidratálás
A legóvatosabb napozás mellett is nyugtatásra és hidratálásra lesz szüksége a bőrünknek. A természetes növényi hatóanyagú termékek azonnali megnyugvást jelentenek a bőrnek, hűsítenek, hidratálnak és regenerálnak. Ezek egyike a Fytofontana Aloe Vera spray, amely sokoldalú tulajdonságával a szépségápolás és a bőrápolás alapjához tartozik. Használata kellemes és frissítő érzést biztosít a bőrnek, könnyen kenhető, hűsítő hatású és csökkenti a napégés okozta fájdalmat. Napozás után védelmet nyújt a bőrben keletkező - elsősorban az öregedésért felelős - szabadgyökökkel szemben. Az aloé vera – a természetes növényi alapanyagaival - évszázadok óta titka az egészséges, feszes és bársonyos bőrnek, amely gyakran van kitéve kedvezőtlen külső környezeti tényezőknek. (Ár: 1.805 Ft)

Intim higiénia

A medencék vize, a vizes fürdőruha, a megszokottól eltérő klíma miatt kiemelt figyelmet kell fordítanunk az intim higiéniára. A Fytofontana Gyntima Probiotica hüvelykúpok használata segít fenntartani a hüvely egészséges flóráját, így könnyen megelőzhetjük a kellemetlenségeket. A hüvelykúp a vaginális flórában található laktobacilusok számára táptalajt képez és biztosítja optimális szaporodásukat. Ezek a természetes tejkultúrák védenek a káros baktériumok és fertőzések ellen, valamint biztosítják a hüvely természetes biológiai egyensúlyát. A laktobacilusok megakadályozzák a káros baktériumok – többek között a Candida albicans nevű élesztőgomba – elszaporodását. A hüvelykúp természetes alapanyagokból készült termék, amely nem tartalmaz a szervezetre ártalmas anyagot. A terméket zsályakivonat is gazdagítja, amely gyulladásgátló, fertőtlenítő és hidratáló hatású.
(Ár: 1.980 Ft)

Fül higiénia

A fülünkbe jutva már néhány csepp víz is okozhat problémát, ha a felszaporodott fülzsír nem engedi kiürülni. Ilyenkor gyulladás keletkezik, ami fájdalommal jár. Mindezt egyszerűen és hatékonyan megelőzhetjük az Aurecon fülspray használatával. Az AURECON fülspray - a fül higiéniájára kifejlesztett gyengéd, biztonságos és hatékony Holt-tengeri oldat aloé verával. Megkönnyíti a külső hallójárat tisztántartását azáltal, hogy megakadályozza a hallójárat eldugulását és a fülzsír túltermelődését. Használata javasolt medencében való fürdőzés után, ezáltal megelőzhető a fülzsír vízzel való találkozásakor kialakulható fülgyulladás. (Ár: 1.755 Ft)

Annak érdekében, hogy úticsomagunkba minél könnyebben elhelyezhessük a termékeket, most a három készítmény együtt, műanyag neszesszerben is kapható.