Hol van Monsieur Christian?

A Desigual bemutatja 2020-as őszi/téli kollekcióját a francia mesterrel és ikonikus barátaival együttműködve. A fotókampányban a „Lacroix-i” modellek három generációja keresi a művészt: bebarangolják a várost és felfedezik azokat a helyeket, amelyeket az alkotó zsenialitása beleng. Hogy hol van Monsieur Lacroix? Minden kétséget kizáróan ... a Desigualnál.

 

A fotós, Txema Yeste Anh Duongot, Vlada Roslyakovát és Nyarach Abouchot örökíti meg, ahogy Monsieur Christian Lacroix után kutatnak, a 2020-as őszi/téli kollekció darabjait viselve - és a Desigual-lal együttműködve.

 

A real dealt keresték?

Meg is lett: Ő maga az. A Desigual megoldja a divatipar egyik nagy rejtélyét. 2009-ben elhagyta a nevét viselő céget – Monsieur Christian Lacroix, ünnepelt francia tervező most az operának, a színháznak és a mediterrán Desigual márkának szenteli idejét. Egy kapcsolat, amely immár kilenc évre tekint vissza. A 2021-es tavaszi/nyári szezonban tízedik événél tart az együttműködés. „Csaknem tíz évvel ezelőtt első látásra beleszerettem ebbe a társaságba, mivel atipikus módon mindenki számára készítettek ruhákat, olyan inspirációkkal, témákkal és gyökerekkel, amelyek hasonlóak voltak az enyémekhez, valamint a színek, a minták és a patchwork iránti közös szenvedély miatt, amelyek az én munkámat is mindig végigkísérték. Ahogy azt mindig hangsúlyozom, a Desigual darabok megteremtése nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. Ismerős szókincs, de olyan nyelv, amelyet meg kell tanulni és a lehető leggyakrabban gyakorolni; az ötletek és a megérzések napi szintű eszmecserét igényelnek a csapattal.”

 

Kéz a kézben Anh-nal, Vlada-val és Nyarach-hal

A Desigual büszkén mutatja be Christian Lacroix új együttműködését olyan ikonikus modellekkel, mint Anh Duong. „Ő pontosan olyan lány megtestesítője, akit elképzeltem, amikor couture kollekcióimat terveztem, karakterével, intelligenciájával, klasszikus vonzerejével, humorérzékével, bámulatos stílusával, félig spanyol, félig ázsiai, tagadhatatlan eleganciájával”. Vlada Roslyakováról pedig így nyilatkozott a tervező:„Néhányszor dolgoztunk már együtt, ő volt az utolsó menyasszonyom 2019 júliusában egy olyan ruhával, amit a Macarena minta ihletett, amely couture tervezői karrierem végét kijelölte.”

 

A Desigual fedélzetén egy új múzsa is megjelent, ő a dél-szudáni Nyarach Abouch, vidám eleganciájával és magával ragadó erejével, aki a Desigual és Monsieur Christian Lacroix francia tervező stílusát egyaránt képviseli. Három generáció, akik pontosan azokat a nőket testesítik meg, akik számára a francia mester tervez: „Nem életkorról, nemzetiségről, évszakról, nappalról vagy éjszakáról szól a kollekció. Örömről, bájról, annak a boldogságáról, amikor olyasvalamit viselsz, ami passzol hozzád, és nemcsak a testedhez, a sziluettedhez, hanem a személyiségedhez és a hangulatodhoz is, évszaktól függetlenül, mert mindig könnyű viselni.”

 

Hatalmat a virágoknak

Őszi-téli ruhadarabok, amelyek… „forrók”, ahogy maga a tervező fogalmaz. Őszi tavasz vagy téli nyár, amelyben a virágoké az erő. A Desigual az őszi-téli utazást égetett narancssárga tónusokkal, fekete, nagy és buja virágokkal, különféle patchworkökkel, antik gobelin és a nagyi kötöttáruinak mixével és természetesen, maximális energiával kezdi. Hosszú és rövid ruhák, gyapjúkabátok, steppelt kabát, mintás nadrágok, ingek és polár dzseki: egy kollekció, amely ünnepli a színpompás kényelmet.   

 

A több több

A Desigual és a francia tervező kapcsolata szerelem volt első látásra. A márka megosztotta az alkotóval mediterrán jegyeit, egyedi stílusirányzatait és a szenvedélyt, amely minden kreációban életre kel. „Mindig azt mondom, hogy minden vagyok és annak az ellentéte is. Optimista és pesszimista, félénk és bátor, szerelmes minden kifinomult és finom dologba, ugyanakkor minden vulgáris és népszerű dologba is. Bölcs és őrült, lusta és munkamániás, falánk és Zen ... mindig inkább a jéghideg vagy a perzselően forró vizet választom, mintsem a langyosat.”

 

Sok minden várat még magára. Ez a hosszú ideje (csaknem 10 éve) tartó együttműködés nagyszerű pillanatokat adott a Desigualnak, amelyekre a márka hamarosan visszatekint. Szóval, ha valaki a híres francia tervezőt, Monsieur Christian Lacroix-t keresi – a Desigualnál van.