Feszes és energikus

Hazánkban még kevésbé ismert a Dolores Cortés márka, annak ellenére, hogy már 2010-től a Miamiban megrendezett Mercedes-Benz Fashion Week Swim divathéten mutatja be kollekcióit.

 

Dolores Cortés a női fürdőruhák tervezésének és gyártásának. több mint 60 éves családi hagyományt folytatja. A család még a mai elasztikus szövetek létezése előtt kezdte a tevékenységet, amikor a tervező édesanyja, Dolores Cortés az 1950-es években kézzel készített tervek alapján kezdett gyártani.

 

Dolores Font Cortés egész gyermekkorában állandó kapcsolatban állt a fürdőruhák tervezésével és gyártásával, végül a nyolcvanas években döntött úgy, hogy kibővíti a családi vállalkozást és a fürdőruhák teljes gyártási folyamatát a családi cég végzi. A modellek saját műhelyében készülnek Dolores Cortés néven, tisztelegve az üzlet alapítója előtt. Az elképzelést tett követe, s egy új időszak kezdetét, amelynek célja a divat koncepciójának és az ilyen típusú termékek technikai jellemzőinek ötvözése volt, olyan innovatív kollekciók létrehozása, amelyekben a fürdőruha divattermék, és nem csupán úszáshoz viselt ruhadarab.

 

Miután részt vett különböző nemzeti és nemzetközi vásárokon, Dolores Cortés 1999-ben jelent meg először a divat kifutóin, amikor a Valenciai Divathéten mutatta be kollekcióját. Első alkalommal a Gaudí Barcelona Fashion Week-en jelent meg 2002-es nyári fürdőruha-kollekciójával. 2007-ben kezdett részt venni a Cibeles madridi divathéten, 2008-ban pedig először kapott meghívást a Gran Canaria Moda Calida Show-ra. 2010-től Dolores Cortés a Miamiban megrendezett Mercedes-Benz Fashion Week Swim divathéten mutatja be kollekcióit.

 

Új, 2021-es kollekciójában a harmincas évek Valenciáját veszi alapul, ahol a racionalista építészet néhány példája jelenik meg a modern életmóddal azonosuló tipológiákhoz kapcsolódva.

 

A tervező ergonómiai érzékkel, a tengerészeti építészetből származó tervekkel és szerkezeti részletekkel merít el bennünket egy forradalmi tengerészeti stílusban, amely ötvözi a nosztalgiát és a modernitást. Sokoldalú téma, amely alkalmazkodik a sporttevékenységgel teli életmódhoz, egyensúlyt teremt a jólét és a kényelem között, szembeállítva a nyugodt és tapinthatót a feszes és energikus élettel.

 

Modelljei egy részében az éjszaka tele kifinomultságét idézi meg. A fényvetítés a szikrázó univerzumba merít minket, irizáló műanyagból készült részletekkel, majd a konstruktivista stílus tiszta vonalai és geometrikus formái az Art Deco részleteivel és kikacsintásaival a művészeti stílusok kettősségét teremtik meg.

 

A színvilágot tekintve a triász a tengerészkék, a fehér és a narancsvörös hármasából áll, amely a szoláris tónusok, a sárga, a rózsaszín és a lila felé fejlődik, 3D-s hímzéssel, amely a víz tükröződését szimulálja.