„Home dress code”

Megváltozott a napi rutinunk, főleg azoknak, akik betartva az óvintézkedéseket és a lehetőségeiket ”home office” dolgoznak, vagy csak egyszerűen önkéntes karanténba vonultak. Sok esetben összefonódik a távmunka és a magánélet, amit próbálunk feloldani tudatosan kialakított időbeosztással és megfelelő öltözékekkel.

 

Gondoljunk az új rutinunkra és hozzunk létre új öltözködési szokásokat, ezzel is könnyítve a bezárkózottságból, az elszigeteltségből fakadó szorongáson. Válasszunk a különböző napszakokhoz különböző megjelenést, az időtől és a feladattól függően. Azt is vegyük számításba, hogy a lakásban, a teraszon vagy a kertben akarunk időzni.

Munkavégzés

Az otthoni megjelenésünknek kényelmesnek, funkcionálisnak és mindig tipp toppnak kell lennie, nehogy zavarba kerüljünk egy váratlan video hívásnál. Amikor pedig előre megbeszélt video tárgyalásra kerül a sor, öltözzünk fel, mintha személyes találkozóra mennénk, na persze nem szükséges öltöny és nyakkendő, de azért ne tréningben vagy pizsamában üljünk a gép elé.

 

Sportolás

Ne hanyagoljuk el otthon sem a sportolást, sőt a bezártság, a sok ülés, esetleg az órákig tartó tévé előtti hevergetés miatt fokozottan szükségünk van mozgásra. Álljunk fel a gép mellől, a kanapáról, kezdjünk el mozogni. Még ha kényelmes joggingban vagyunk, akkor is öltözzünk át, amikor sportolásra adjuk fejünket. Vegyük fel a konditeremben használandó, speciális ruházatot, szem előtt tartva a tervezet sportágat és a helyszínt, ami egyaránt lehet a szobában, a teraszon, esetleg a kertben.


Pihenés

Ha befejeztünk a munkánkat, a sportolást, esetleg a házimunkáinkat, öltözzünk át a szokásos otthoni szabadidős öltözékünkbe. A szófán pihengetéshez, olvasáshoz, vagy éppen a tévénézéshez, válasszunk puha kelméből készült laza öltözékeket. Tartsuk szem előtt a kényelmet, de ne feledkezzünk meg a stílusról sem.

 

Nézzük, milyen outfitet javasol a megnövekedett otthoni időtöltéshez Giorgio Armani.