2021. Augusztus 05. | Krisztina
Előző

Szabadnak születtél...

Következő

Keith Jarrett: Budapest Concert...

Lajkó Félix Band: Start

Azt eddig is tudtuk, hogy Lajkó Félix izgalmas művész, nemcsak azért, ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést szerezni. Ezúttal öttagú zenekart verbuvált maga köré, akikkel láthatóan-hallhatóan hamar megtalálták a közös hangot, méghozzá úgy - és talán ez a legfontosabb -, hogy egyikük javára sem borul az egyensúly. Kollégák, társak, barátok, hívhatjuk őket bárhogy, a lényeg, hogy inspirálják, kiegészítik egymást.

 

Zenekarban játszani kötöttség, mondja Lajkó Félix: „A jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, amely zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne.”

Talán produkcióban még sosem halhattuk ennyire felszabadultnak Lajkó Félixet.

 

Lajkó Félix Band: Lajkó Félix – hegedű, violin, Sidoo Attila – gitár, guitar, Kertész Endre  – cselló, cello, Mazura János – tuba, Barcza Horváth József – nagybőgő, double bass, Czirják Tamás – dob, drums

 

Előző

Szabadnak születtél...

Következő

Keith Jarrett: Budapest Concert...

Kövess minket!