Giovanni x Charlie – Evezzünk egy hajóban

Hazánk élő legendája, Horváth Charlie egykori zenésztársának tehetséges fiával, Erb Virgillel, művésznevén Giovannival adott duettet, „Evezzünk egy hajóban” címmel. A nosztalgiával átitatott, meghitt szerzemény a Liszt Ferenc-díjas előadóművész ércesen karakteres hangjával és Giovanni kellemes énekével mutatja be a régre nyúló emlékeket, családi köteléket.

 

 „Édesapám, Zdroba Dániel és Charlie együtt nőttek fel, egy zenekarban játszottak ’60-as évek második felében. Ez volt az akkor népszerű Olympia. Amikor megjelent a ’Jég dupla whisky’-vel című album, publikálták kottán is, amit személyesen Charlie adott nekem a zongoratanuláshoz. Emlékszem, amikor ezt a kottát gyakoroltam, eszembe jutott, hogy mennyire szeretnék egyszer majd egy közös dalt énekelni Charlie-val. Szinte láttam magam előtt, ahogy a színpadon állunk és énekelünk. Közben felnőttem, másfelé sodort az élet” – mesélte Giovanni, aki a hetvenhárom éves művészhez hasonlóan egy darabig külföldön élt majd költözött vissza Magyarországra, hogy ismét a zenei pályáját egyengesse. A tehetséges előadó neve ismerős lehet a 4U nevű formációból, de kollaborált már Király Lindával, Nagy Adriennel és Varga Viktorral. 

 

Giovanni elárulta, hogy élete egyik legnagyobb és legnehezebb feladata volt együtt dolgozni az énekessel: „mert ő maga a zene. Még amikor beszél, az is zene. Ahogy levegőt vesz, még az is.”

 

A családi köteléken túl egyfajta sorsszerűség is felfedezhető az ígéretes előadó és Charlie közt, amiről megosztotta Charlie: „Számomra felemelő volt az alkotómunka, hiszen Virgilben fiatalkori énemet látom – mindketten kalandútra indultunk a határon túl és próbáltunk szerencsét, láttam felcseperedni őt, és a kitartó, zenei munkáját, ami most beérni látszik.”

 

Az újdonság videóklip formájában is megjelenik, ahol látszanak a két zenészgeneráció izgalmas stúdiómunkálatai és régi emlékképek is feltűnnek benne.

 

A videóklip megnézhető ITT