Ed Sheeran – Celestial

A legszokatlanabb együttműködésnek is szívesen ugrik fejest napjaink elsőszámú szupersztárja, Ed Sheeran. Augusztusban az argentin szupersztár, Paulo Londra nagy visszatérésében vállalt közreműködői szerepet, de ha az elmúlt egy év távlatából válogatunk, fellelhetünk Taylor Swifttel, Lil Baby-vel, Burna Boy-jal, J Balvinnal, Elton Johnnal vagy épp a kultikus metál bandával, a Bring Me The Horizonnal közös szerzeményeket.

 

Celestial egy vadonatúj kiadvány, amiben a díjnyertes dalszerző/előadó a Pokémon univerzum ismert karaktereit hívta segítségül, hogy megkreálja a hamarosan megjelenő Pokémon Scarlet és Pokémon Violet című Nintendo Switch november 18-án érkező videójáték főcímdalát. Ahogy a felvétel címe is sugallja, ismét egy igazán égi zenét komponált Ed, ami gyaníthatóan nemcsak az anime és japán játék kedvelőit ragadja el majd.

 

„Általános iskolás korom óta Pokémonnal játszottam” – kommentálta Ed. „Nekünk a bátyámmal a játékok különböző verziói voltak meg, és együtt cseréltünk Pokémonokat, amíg mindketten meg nem szereztük az összes lényt, „befejeztük a Pokédexünket”. Szerettem a kártyákat, de a játékok azok, amelyekben elvesztem. Imádtam az egész világot, amit létrehoztak; elvonta a figyelmemet, ha olyan negatív dolgok történtek az életemben vagy az iskolában, amit el akartam kerülni. Ez egy olyan világ volt, amelybe bele tudtam menekülni, és azóta is játszom. Bár most 31 éves vagyok, még mindig ugyanaz a Game Boy Color van meg nekem, és Pokémon Yellow-val vagy Silver-rel játszom a repülőn vagy a vonaton, amikor turnézok. Nagy megtiszteltetés, hogy hozzáadhatok a Pokémon-játékhoz, és forgathattam egy nosztalgikus videóklip is. Remélem, tetszeni fog a felvétel és a videó – remek volt filmezni!”

 

A kisfilmet Ed gyermekkori rajongása ihlette a franchise iránt, és olyan kedvenc Pokémonjait tartalmazza, mint Pikachu, Squirtle, Machamp, Snorlax és még sok más. Ed életének egy tipikus napját követi egy kis rajzfilmes csavarral, és a díjnyertes Yuichi Kodama rendezésével. A Yu Nagaba egyedi „vázlatos” témájú művészeti irányvonalát felvonultató videó azokra az emblémákra emlékeztet, amelyeket Ed gyermekkorában rajzolt a Pokémonjairól. A videó tele van meglepetésekkel a rajongók számára, és visszavezeti a nézőket egy egyszerűbb időszakba: a gyermekkorba, amikor a határ a csillagos ég volt.

 

Video klip ITT