2021. Október 25. | Blanka, Bianka
Előző

Neil Young: Young Shakespeare...

Következő

Kertész Erika: Hétmilliárd történet...

Audiopoeta – Sosem halunk meg

Igazi életutat jár be Belényi Mihály legújabb dalában. A „Sosem halunk meg” klasszikus Audiopoeta tartalom, fülbemászó refrénnel és őszinte, sokatmondó tartalommal.

 

„Azt gondolom, hogy amíg az ember életben van és igazán él, egy kicsit elhiszi, hogy a szám címe igaz is lehet. Persze, maradjunk racionalisták, erre ugyan vajmi kevés az esély, de egy kicsit mégis igaz. Amit teremtünk, amit alkotunk, az a halálunk után is életben tarthat”– fejti ki Misi.

 

A refrénben a Magyar Rádió gyermekkórusa van segítségére, és Puskás Gyöngyi kórusvezető vezényelt. A dalszöveg nem légből kapott, az énekes soraihoz személyes szálak is kötődnek.

 

„Elég sok embert elvesztettem akár fizikailag, akár érzelmileg az életem folyamán. Ennek ellenére ugyanúgy ott élnek Ők a fejemben, a lelkemben, ez már így lesz a halálomig. Azt gondolom, hogy az ember különböző módon ugyan, de a maradandóságra törekszik. Házat épít, festményt fest, zenét kreál, belekarcolja a szerelme nevét egy fába, egy kicsit ott akarja hagyni a nyomát az utókornak. Ezáltal akarunk egy kicsit halhatatlanok maradni. Vagy hinni, hogy azok lehetünk”- magyarázza.

 

A „Sosem halunk meg” nem érkezhet klip nélkül, amiben Audiopoeta valódi időutazáson megy keresztül és egy bájos hangú gyermekkórus kíséri útján. A forgatókönyv Misi fejéből pattant ki, aki ezúttal társrendezői minőségben is dolgozott. A videó igazi ritkaság, hiszen vágatlan felvételen keresztül mutatja be az életutat.

 

„Nagyon szeretem ezt a stílust, mert a néző jobban belekerülhet az adott szituációba, egyszerre szerettem volna az idő állandóságát és múlását szemléltetni. Talán a végeredményen alig látszódhat, de nagyon nagy önfegyelmet és összhangot igényelt a felvétel, nagyon szoros volt a „koreográfia”. Ismét nagyon jó stáb állt össze, és annál nincs is jobb, mint mikor úgy dolgozik az ember, hogy közben látja a társain, hogy ők sem munkaként tekintenek a projektre, hanem belerakják szívüket, lelküket. Mindig igyekszem megteremteni egy forgatás alkalmával azt a légkört, hogy ez ne „csak” egy forgatás legyen, hanem egy élmény is. Úgy érzem ezúttal is sikerült”– teszi hozzá mosolyogva Misi. 

 

 

Előző

Neil Young: Young Shakespeare...

Következő

Kertész Erika: Hétmilliárd történet...

Kövess minket!