2021. Szeptember 26. | Jusztina

Vírusirtás EFOTT-módra

A 2020-as évet elnézve nem túlzás, amikor sokan a Jumanji különböző szintjeire asszociálnak - pandémia, mutáns darazsak és forradalmi hangulat az amerikai városokban, a listát csak folytatni lehetne…  A hónapok bezártsága után nem meglepő, hogy a nyári programok, különösen a fesztiválok extrémen felértékelődtek mindannyiunk számára. A legnagyobbak „estek el” a gazdasági mélyrepülés és fokozott biztonsági intézkedések folyamán – többek között a kaliforniai Coachella, vagy a budapesti Sziget Fesztivál sem kerül megrendezésre. Mindezeket figyelembe véve igazi örömhír, hogy az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) idén is megnyitja kapuit a bulizni vágyóknak!

 

Az eddigi évektől eltérő helyszín, a VVSI Velencei Evezőspálya ad majd otthont a magyarok és külföldiek köreiben is méltán kedvelt 4 napig tartó zenei fesztiválnak. Ami viszont nem változott az eddigiekhez képest, az a fellépők széles skálája - idén Flo Rida lesz a headliner. Mondhatni, hogy az egyik legmeghatározóbb nemzetközi előadó, aki 2006 óta sorra gyártja a világslágereket olyan előadókat maga mellé véve, mint Will.i.am., Ne- Yo és Pitbull. 

 

Magyar kiválóságokból sem lesz hiány, csak néhány előadó a sok közül: Wellhello, Király Viktor, Majka & Curtis, Halott Pénz, Bye Alex és a Slepp, Opitz Barbi, 30Y, Ivan and the Parazol, Willcox. Creme de la creme! Ilyen széles zenei paletta mellett lehetetlen, hogy a látogatók a 4 helyszín közül valamelyiken ne találnák meg az ízlésüknek megfelelő műfajt.

Maga a feeling, visszatérő EFOTT-osként szerintem nehezen megfogható, hiszen a zenei felhozatal mellett a különleges atmoszférájával és elképesztő hangulatával a belépés pillanatától magával ragadja a látogatót. Ugyan családiasabb hangulatú méreteit tekintve, mint egyes konkurensei, de pont ez adja a varázsát (s talán a biztonságra törekvés is könnyebben abszolválható): a Velencei-tóban lazulni nap közben, majd hajnalig táncolni jobbnál jobb előadók zenéjére olyan élmény, amit egyszer mindenkinek át kell élnie.

Tehát fesztiválra fel, augusztus 26-30. között találkozunk!

Tóth Anna Lili

Kövess minket!