TáncPark - Nyáresti táncélmény élőben

Ebben az évben a TáncPark kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánc kavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház. A programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával, amelynek hozzávalói az ízes énekek, a tüzes dallamok, pezsdítő ritmusok, valamint két édes táncos. Fogyasztása nyárestékre ajánlott!

 

A magyar néptánc elmaradhatatlan része a szabadtéri programsorozatnak. A Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.

 

Érzékiség, szerelem, szenvedély – Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László valamint vendégei varázsolják a TáncPark színpadára két alkalommal a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.

 

A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül: Bartók Béla Román népi táncok művének jazz adaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval, Hat Tánc címmel.

 

A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes méltán híres Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat forradalmasította a magyar színpadi néptáncművészetet, és példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, a „tiszta forrást” megtartva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni.

 

Program:

Július 16.:  FlamenKoktél – FlamenCorazónArte Táncszínház

Július 17.:  Magyar Táncképek – Duna Művészegyüttes

Július 18.:  FlamenKoktél – FlamenCorazónArte Táncszínház

Július 19.:  Magyar Táncképek – Duna Művészegyüttes

Július 20.:  Ezerarcú tangó- tangó show –  Budai László és vendégei

Július 21.:  Hat Tánc, Feledi János – Feledi Project-Oláh Dezső trió

Július 22.:  Évszakok Buenos Airesben - tangó show – Budai László és vendégei

Július 23.:  Élő Tánc-Archívum Kalotaszeg – Magyar Nemzeti Táncegyüttes

 

Helyszín és időpont: TáncPark (rossz idő esetén a Nemzeti Táncszínház – Nagyterem),

2020. július 16. - 2020. július 23.