2022. Május 19. | Ivó, Milán

Róma 600

Az olasz I Bassifondi ütős- és gitár együttes a régi zenei együttesek jellegzetes előadásmódját eleveníti fel, a közös zenélés és az improvizáció szellemében.

 

A Simone Vallerotonda ötlete alapján létrejött I Bassifondi együttes XVIIXVIII. századi, lantra, gitárra, theorbára és arciliutóra írt, mélyszólammal, basso continuóval kísért szerzeményeket ad elő.

 

A barokk trió két éve már koncertezett Budapesten, akkor az Alfabeto falso (Hamis ábécé) című első albumukat mutatták be a magyar közönségnek. Ez alkalommal egy élő online koncerttel jelentkeznek egyenesen a Római Magyar Akadémiáról. A Róma 600 címet viselő koncerttel az együttes a római zenében fellelhető népzenei jegyeket a komolyzene tükreként járja körül.

 

A műsorban szereplő művek a XVII. század zenei életét idézik fel annak minden jellegzetességével; improvizációk, ritmusok és szokatlan harmóniák a mozgatórugói az előadásnak, melyek visszarepítik a hallgatót a korabeli Örök Városba.

 

Műsor:

H. Kapsberger (1580-1651) – Toccata VI Manoscritto barb. lat., Roma 1639 - Gagliarda X Libro I d’intavolatura di liuto, Roma 1640 Tommaso Marchetti romano (?-XVII) – Aurilla mia Libro I d’intavolatura di chitarra spagnola, Roma 1660 – Monica Mal francese mi tormenta Spagnoletta

 

Helyszín és időpont: 2021. május 19. szerda, 18:00 a https://www.youtube.com/channel/UCZGRjeHbeGSEHOrcJ8olkMg  youtube csatornánKövess minket!