2021. Szeptember 26. | Jusztina
Előző

Yasmina Reza: Bella Figura...

Következő

Operett Karaván...

Otthonába költözik a színház!

Elindult a Miskolci Nemzeti Színház online közvetítése. A teátrum ugyanis elindította saját fejlesztésű stream-oldalát, ahol korábbi előadásaik felvételei mellett élő közvetítésekkel várják majd a képernyő elé a közönséget. #otthonrólisittahelyem.

 

„A színház manapság egy kihűlt jégvilág” – hangzik el a Producerek című musicalben a mondat, mely sajnos az utóbbi egy évben igaznak bizonyult, hiszen a járványhelyzet miatt az elmúlt időszak nagy részében a teátrumok nem fogadhattak nézőket.

 

„Alig bírjuk kivárni, hogy újra találkozhassunk nézőinkkel! Ők éltetnek minket, velük együtt vagyunk egy közösség, ezért nem akartuk őket cserben hagyni ezekben a nehéz időkben. A technikát segítségül hívva, most újra együtt nevethetnek, könnyezhetnek és rendülhetnek meg velünk – egyelőre a képernyőn keresztül, hiszen otthonról is itt a helyük” – emlékeztet szlogenjére a teátrum.

 

Februárban elindult a Miskolci Nemzeti Színház saját fejlesztésű online előadásokat közvetítő (stream) oldala! Az első, felvételről közvetített előadás az Édes Anna volt, melyet 2018-ban mutatott be a miskolci teátrum Rusznyák Gábor rendezésében, Mészöly Annával a főszerepben. Ezt követően hetente, minden csütörtökön és szombaton olyan sikerdarabokat láthatnak, mint a Játék a kastélyban, a Bűn és bűnhődés, az Üvöltő szelek vagy a Tóték. A stream oldal február 1-én, hétfőn nyílik meg a közönség számára, ahol még több előadást találnak a kínálatban, valamint jegyeket is válthatnak ettől az időponttól. A közvetítések az online.mnsz.hu oldalon lesznek láthatók.

 

A korábbi előadások online közvetítései mellett élő színházi közvetítést is láthatnak majd a nézők, amely során a művészek a színházban, valós időben, közönség nélkül adják elő az adott produkciót, ami online követhető a stream-oldalon, jegyváltást követően. Az online közvetítéseket, akár egy élő színházi előadást, csak a megadott időben, folyamatában, megállítás és visszatekerés nélkül követhetik a nézők.

 

„Bízunk benne, hogy hűséges, a színházunkat szívből szerető Nézőink velünk maradnak ezekben a bizonytalan időkben” – írja a színház.

 

A Miskolci Nemzeti Színház művészei, a járványügyi előírásokat betartva a kényszerszünet alatt is folytatták a munkát, hogy amint újra kinyitnak a színházak, azonnal köszönthessék a közönséget. Elkészült a Producerek című musical, melyet Béres Attila rendezett, valamint két másik produkció próbái is elkezdődtek: Szomory Dezső Hermelin című színművét Mohácsi János rendezi, a Miskolci Balett pedig Petőfi Sándor komikus eposzát, A helység kalapácsát ülteti át a tánc nyelvére. Emellett, hogy ne hagyja színházélmény nélkül közönségét, a miskolci teátrum elindította A deszka népe – Történetek a színfalak mögül című videósorozatát, melyben a színház azon szegleteit mutatják meg, melyek a nézők előtt legtöbbször rejtve maradnak.

Előző

Yasmina Reza: Bella Figura...

Következő

Operett Karaván...

Kövess minket!