2021. Október 18. | Lukács

Original Enigma Voices

Elérkezett az idő – az Enigma zenéje világszerte a színpadokra kerül. A történet folytatódik...

A történelemben először az eredeti Enigma hangok újra összeállnak, hogy a globális Enigma jelenség elképesztően gyönyörű zenéjét hozzák el számunkra – élőben és eredetiben.

Az Enigma hangzás mindig számos organikus, kézzel játszott hangszerből állt össze, mint például ütős hangszerek, furulya és gitár, így a show gyakorlatilag az igazi zenei tehetségek gyógyhatású tűzijátéka lesz.

 

Számos megkeresés után, Andru Donalds, Angel X és Fox Lima végre megértették az idő jeleit, összeálltak újra, és megegyeztek, hogy különleges turnéval járják végig a világot. Egy vonós zenekarral és egy rockbandával kiegészülve lehet a koncertre számítani, mely során a legnépszerűbb Enigma dalokat fogják előadni klasszikus és modern elemekkel fuzionálva.

 

Michael Cretu, német producer miután megalapította az együttest 1980-ban, az Enigma project transzban tartott milliónyi hallgatót egyedi és ikonikus hangzásával, ami nem hasonlítható semmihez sem. A zenei stílusok szintézise, gregorián zsolozsmázás, etnikus zsoltáréneklés, templomi harangozás, orgonazene és az ehhez hasonló hangszerek egy nagyon különleges, hangulatos és néha még pszichedelikus hangzást is teremtenek. Mindent elsöprő lemez eladási számok és az ezidáig elrejtett arcok tették az Enigma-t az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb és legrejtelmesebb zenei projektjévé.

 

Az Enigma sikere több előadóművészre és producerre is ösztönzőleg hatott, többek között a Gregorian project-re is, mely modern pop és rock dalokat gregorián énekek által inspirált stílusban ad elő.

 

A koncerten több mint 20 dalt fognak előadni különböző albumokról, többek között pl. a „The Rivers of Belief” című számot az első, „MCMXC A.D” című lemezükről egészen az „Amen” című szerzeményükig az utolsó, a „The Fall of Live of a Rebel Angel” című albumukról.

 

Andru Donalds egy csodálatos koncertet és egy felejthetetlen utazást ígér a hangok és látványok lenyűgöző világába eddig még sosem hallott egyedi hanggal.

Helyszín és időpont: MoM Sport, 2019. április 7.

 

Kövess minket!