2021. Október 24. | Salamon
Előző

A zene szabadsága – Lajkó Félix és...

Következő

Hommage à Cziffra – Emlékkoncert Bud...

Meybahar feat. Juhász Gábor – élő online koncert a Fonóból

A nemzetközi toplistás Meybahar lép fel a Fonó Tavasz online sorozatában. Erre az alkalomra különleges vendég is érkezik hozzájuk: Juhász Gábor Gramofon és Artisjus-díjas jazzgitáros, aki a rá jellemző intellektuális és magas szintű zenei játékát hozza a formációba.

 

A Meybahar Abyss című első lemeze megjelenése után szinte rögtön felkerült a Balkan World Music Charts negyedéves, legjobb 10 albumot bemutató listájára, elismerően írt róla a sajtó Görögországtól Svédországig, játszották a rádiók világzenei műsorai. A zenekar a Fonóba több ízben hívott már különleges hazai és külföldi vendégeket, közös játékuk mindig különleges és nagy gonddal felépített zenei utazás.

 

A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el lelkünk legbelső rezdüléséig. A zenekart közvetlenül inspirálja a régi időkbe nyúló modális zenei örökség és napjaink zenéje, a különböző kultúrák közös pontjainak és találkozásainak mélységei és magasságai. A zenekar Marilia Pilti görög szantúr (‘santouri’ - a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duójából született. A szantúr és hegedű tökéletes zenei párt alkotva, különlegesen izgalmas atmoszférát teremt maga körül a színpadon.

 

Az közelgő este a Fonóban több izgalmat is rejt magában, a zenekar ugyanis ebben az ötfős felállásban első alkalommal fog bemutatkozni nagyobb nyilvánosság előtt, valamint ez alkalomra meghívott vendégükkel, Juhász Gáborral is első ízben lépnek fel.

 

Közreműködik: Marilia Pilti - görög szantúr, Kopcsik Márton – hegedű, Radisz Afrodité – ének, Takács Szabolcs – nagybőgő, Krolikowski Dávid - ütőhangszerek

Vendég: Juhász Gábor - gitár

 

Helyszín és időpont: a koncertet élőben streamelik a Fonóból,2021. március 27. szombat, 20.00 óra

 

 

Előző

A zene szabadsága – Lajkó Félix és...

Következő

Hommage à Cziffra – Emlékkoncert Bud...

Kövess minket!