2021. December 05. | Vilma

Ida Nielsen & Band

A Müpa az elmúlt évadok során több száz koncertet és előadást rögzített, amelyből több mint 100 tekinthető meg a honlapjukon elérhető videótárban és a Müpa Home hetente jelentkező közvetítésein.

 

A legnépszerűbb könnyűzenei és jazzkoncertek közül nézhet újra felvételeket a közönség, többek között a basszusgitár dán ikonja, Ida Nielsen dögös-zúzós estjét. A koncert különlegessége, hogy a magával ragadó felvétel most kerül először a nagyközönség elé!

 

Kevés muzsikus van, aki elmondhatja magáról, hogy nemcsak tagja volt Prince zenekarának, de a poplegenda maga választotta ki. A dán Ida Nielsen lendületes színpadi jelenléte és technikai felkészültsége viszont önmagáért beszélt, nem meglepő, hogy 6 évig pengette a húrokat Prince mögött. Az énekes halála után leginkább szólókarrierjére összpontosított, az old school funkot a nu soullal és hiphoppal ötvöző dalai pedig megtalálták az utat a közönség szívéhez. 2019-es jazztavaszos koncertjén pedig a magyar rajongókat is elvarázsolta.

 

Közreműködök: Ida Nielsen – basszusgitár, ének; Kuku Agami – rap; Phong Le – billentyűs hangszerek, ének; Oliver Engqvist –   gitár, ének; Patrick Dorcean – dob, elektronika

 

Helyszín és időpont: 2021. április 30. péntek, 20:00 — 21:30, Müpa Home

 

 

Kövess minket!