2021. Szeptember 26. | Jusztina

DUENDE – a latin szenvedély

Bojta Zsuzsanna Manul B.Camino

A Volver La Vida mexikói-magyar énekes párosa, Manuel B. Camino és Bojta Zsuzsanna évek óta képviseli Magyarországon a latin klasszikus zenét. Együttesükkel, a Volver La Vidá-val felléptek fesztiválokon, együttműködtek a Honvéd Férfikarral, a Bartók Rádió által közvetített koncertjük volt a Márványteremben, a közeljövőben pedig a Nemzeti Táncszínház nagytermében tangó show-val varázsolják el a közönséget.

 

Széles repertoárjuk a mexikói zenétől az argentin tangókon át felöleli a latin zenei kultúra számos zenei stílusát. Rendszeresen adnak tematikus koncerteket. Legújabb programjuk különlegessége, hogy ezúttal Ferencz Gabriella színművésszel közösen idézik meg az andalúz világot, García Lorca prózáival körülvéve fejtegetik a „fekete hangok” titkát.

 

„ A duende erő, nem pedig cselekvés; harc, és nem gondolkodás. Egyszer egy öreg gitárművésztől ezt hallottam, hogy a duende nem a torokban van; a duende belülről jön föl, a talpból. Nem képességről van hát szó, hanem valóságos élő stílusról, egyszóval vérről, valami nagyon öreg kultúráról és pillanatnyi alkotásról. Ez a titokzatos erő, amit mindenki érez, de egyetlen filozófus sem tud megmagyarázni, végső soron a föld szelleme.” /Federico García Lorca/

 

A nézők és művészek biztonsága érdekében vigyenek magukkal maszkot, kézfertőtlenítés és testhőmérséklet-mérés várható a bejáratnál, hogy mindannyian biztonságban érezhessék magukat. Tágas térben, asztalos ültetéssel várják mindazokat, akik Andalúziába vágynak. Ígérik, elviszik oda az érdeklődőket, ha csak egy estére is.

 

Helyszín és időpont: Premier Kultcafé, 2020. október 16.

 

Volver La Vida: Frida pop-up concert and exhibition trailer ITT

 

 

 

Kövess minket!