Az öreg hölgy látogatása

A színdarab eseményeinek fő katalizátora a világ egyik leggazdagabb nője, Claire Zachanassian, aki évtizedek után tér vissza szülővárosába, hogy bosszút álljon fiatalkori szerelmén.

 

„Azt tartom fontosnak ebben a karakterben, hogy megtiporták és elárulták. Ez a nő a saját becsületéért akar elégtételt venni, hiszen meggyalázták a nevét, gyenge erkölcsű nőnek kiáltották ki. Ha pedig valakit a szerelme árul el, az egyszerre érzelmi és morális kérdés is.” – meséli a címszerepet játszó Hegyi Barbara.

 

„Az öreg hölgy látogatása egy minden romantikát nélkülöző, tébolyult és hátborzongató szerelmi történet, ugyanakkor izgalmas krimi is, mely egy hideg fejjel kitalált és óramű pontossággal, engesztelhetetlenül végigvitt bosszúhadjáratot beszél el, egy negyven évvel korábban elkövetett és tragikus következményekkel járó árulás kegyetlen megtorlását. De egyszersmind groteszk moralitásjáték is, hiszen minden az igazság érvényre juttatása nevében történik.” – emeli ki az előadás rendezője, Rudolf Péter.

 

A főbb szerepekben Hegyi Barbara, Hegedűs D. Géza, Kőszegi Ákos, Fesztbaum Béla, Seress Zoltán, Balázsovits Edit és Karácsonyi Zoltán lesz látható. Rendező: Rudolf  Péter