A miniszter félrelép

Ezúttal a miskolci teátrum mutatta be Ray Cooney fergeteges vígjátékát Keszég László endezésében. A miniszter félrelép főszerepeiben Simon Zoltánt és Fandl Ferencet láthatja a közönség a Nagyszínház színpadán.

 

A történet szerint Richard Willey, az angol kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül Jane-nel, az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve azonnal találnak egy „hullát" az ablakban. Richard segítségül hívja parlamenti titkárát, George Pidgen-t, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet.

 

Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére, valamint Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket!

 

Szereplők: Fandl Ferenc, Simon Zoltán, Czakó Julianna, Proháaszka Fanni, Edvi Henriette, Feczesin Kristóf, Kokics Péter, Salat Lehel, Pascenko Okszana, Zalányi Gyula

Közreműködők: fordította: Ungvári Tamás, díszlettervező: Árvai György, jelmeztervező: Szűcs Edit, dramaturg: Lőrinczy Attila, zene: Zságer-Varga Ákos, ügyelő: Budai Réka súgó: Szarka Viktória, rendezőasszisztens: Gadus Dorka

Rendező: Keszeg László