2022. Május 19. | Ivó, Milán
Előző

Az utolsó éjszaka a Sohóban...

Következő

Az utolsó párbaj...

Post Mortem

Az első világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett. De sok halott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat.

 

1918 fagyos telén Tomás a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki. A kísértetek nem akarnak békében élni az élőkkel.

 

Az első igazi magyar horror egy különleges korban, különleges helyszínen játszódik, és elképesztő vizuális effektusokkal valamint mindig új fordulatot tartogató forgatókönyvvel rémíti és lepi meg nézőit.

 

A film Magyarország hivatalos nevezettje a 2022-es, 94. Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájába.

 

Bemutató: 2021. október 28., rendező: Bergendy Péter, főszereplők: Klem Viktor, Hais Fruzsina, Schell Judit, Anger Zsolt, Reviczky Gábor, Hábori Gabriella, Kiss Diána Magdolna és Ladányi Andra – InterCom

Korhatár: (16)

 

Előzetes ITT

 

Előző

Az utolsó éjszaka a Sohóban...

Következő

Az utolsó párbaj...

Kövess minket!