2021. Szeptember 27. | Adalbert
Előző

Mulan...

Következő

A feleségem története...

Hab

Van egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. De Dórán (Kerekes Vica) valahogy ez sem segített: 99%-os szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Az élet persze még így is lehet édes: Dóra ugyanis cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak.

 

A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz – ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (Mátray László), aki a hiányzó millióért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát.

 

Csakhogy a pasas megrögzött csajozógép. És az már csak a hab a tortán, hogy nagyon jóképű is…

 

A Csehországban és Szlovákiában már szupersztárnak számító Kerekes Vica egy szenvedélyes, és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre a filmben, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. A különleges szépségű és kiemelkedően tehetséges színésznőt – nemzetközi szerepei mellett – már a Szuperbojz, az Egynyári kaland és az Apró mesék főszereplőjeként is ismerheti a hazai közönség.  Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász, és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost a Jászai Mari- és Kaszás Attila-díjas Mátray László játssza, akit többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben is láthattunk.

 

A HAB rendezői székében első nagyjátékfilmjével mutatkozik be Lakos Nóra, akinek rövid- és dokumentumfilmjei már számos nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, de nevéhez több sikeres reklám és tévésorozat, például a Tóth János is köthető.

 

A hab a tortán, hogy a film mellékszereplői között népszerű színészekkel találkozhatunk, továbbá fiatal tehetségekkel, akik jelenlétűkkel finom eszenciáját biztosítják a humoros történetnek.

 

A gyönyörű színekkel operáló és egyedi képi világot bemutató romantikus vígjáték különleges és üde színfoltja lesz az őszi moziszezonnak.

 

Bemutató 2020. szeptember 10., r.: Lakos Nóra sz.: Kerekes Vica, Mátray László, Gyarmati Erik,Elek Ferenc,. Bányai Miklós, Zsigmond Emőke, Kovács Lehel, Pálfi Kata, Szikszai Rémusz, Láng Annamária – InterCom

Korhatár: (12)

 Előzetes:    ITT

 

Előző

Mulan...

Következő

A feleségem története...

Kövess minket!