2021. December 03. | Ferenc
Előző

19. Olasz Filmfesztivál – Mittelcinem...

Következő

Post Mortem...

Az utolsó éjszaka a Sohóban

A fiatal lány azért érkezik Londonba, hogy divattervezést tanuljon, de igazából a múlt érdekli – szenvedélyének tárgya egy letűnt korszak. A hatvanas évek Londonjába vágyik, hogy személyesen merüljön el annak minden pompájában. Eloise titokzatos természetfeletti képessége megadja a lehetőséget arra, hogy olyan kézzelfoghatóan váljanak valóra álmai, ami számára is szinte felfoghatatlan.

 

Amikor beköltözik a jellegtelen kollégiumba, Eloise azonnal megijed szobatársától, a lenyűgöző Jocastától (Synnove Karlssen) és divatőrült barátaitól. Bár barátságos csoporttársa, John (Michael Ajao) igyekszik bátorítani őt, Eloise ki nem állhatja az egész éjszaka tartó bulikat. Inkább kivesz egy kiadó szobát egy régi ház manzárdjában, ahol a házinéni Ms Collins (Diana Rigg). Bár Eloise még nem találta meg a helyét, reménykedik a szebb jövőben, és éjszakánként szépen elmerül a hatvanas évekről szóló álmokban.

 

De ezek az éjszakai látomások vajon álmok csupán? Eloise, amikor beszambázik a Café De Paris-ba, azon kapja magát, hogy Sandie (Anya Taylor-Joy) életét éli, aki a hatvanas évek feltörekvő sztárpalántája, énekesnő, táncosnő, színésznő akar lenni – minden vágya, hogy mindenkit lenyűgözzön. Sandie valamennyi álma kezd valóra válni, amikor találkozik a sármos Jackkel (Matt Smith), aki impresszárió, és bemutathatja azoknak az embereknek, akik segíthetnek beindítani a karrierjét. Sandie révén Eloise-t beszippantja az első szerelem, a vakító fények és a nagy álmok ellenállhatatlan kalandja.

 

Eloise azonnal szerepmodellként és vezérlő csillagként fogadja el Sandie-t, olyanra hidrogénezteti a haját, mint az övé, és alig várja, hogy éjszakánként visszatárhessen álmai múltjába. Ám amikor Sandie élete baljós kanyart vesz, félő, hogy Eloise is vele tart. A hatvanas évekről szőtt álmok sötétbe borulnak, és ez az árnyék rávetül Eloise mindennapi életére, mert Sandie problémái a nyakába zúdulnak. Megváltoztatható-e a múlt és megmenthető-e Sandie? Megoldhat-e Eloise egy több évtizedes rejtélyt, mielőtt ő is veszélybe kerül?

 

Bemutató: 2021. november 4., rendezte: Edgar Wright, szereplők: Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Diana Rigg, Matt Smith – UIP-Duna Film

Korhatár: (16)

           

 

Előzetes ITT

 

Előző

19. Olasz Filmfesztivál – Mittelcinem...

Következő

Post Mortem...

Kövess minket!